Joss Whedon

» IMDB profiel

Firefly

Deze sci-fi serie van Joss Whedon speelt zich af in het jaar 2517. De mensheid woont in een nieuw sterrenstelsel, waar twee superkrachten de dienst uit maken: de Verenigde Staten en China. Samen vormen deze regeringen de Alliance, waardoor de culturen van de respectievelijke naties gefuseerd zijn. De serie speelt zich af vlak na een burgeroorlog, en volgt de bemanning van het ruimteschip ‘Serenity’. Zij vochten aan de verliezende kant van de oorlog. Centraal in de serie staat hun aanhoudende strijd met de autoriteiten, en de manier waarop de bemanning langzaam naar elkaar groeit.

Buffy the Vampire Slayer

Buffy is de laatste nieuwe Vampire Slayer, gekozen door het lot om het op te nemen tegen vampiers, demonen en andere krachten van het kwaad. In haar strijd wordt ze bijgestaan door een Watcher (Nicholas Brendon), die haar traint en helpt. Verder krijgt ze steun van een groep loyale vrienden.

Angel

De vampier Angel is vervloekt met een ziel. Hij verhuist naar Los Angeles om mensen met bovennatuurlijke problemen te helpen. Daarnaast zoekt hij voor zichzelf verlossing.

Dollhouse

Er zijn sommige individuen die 'dolls' genoemd worden. Zij hebben geen herinneringen of persoonlijkheid. De buitenwereld heeft geen weet van deze individuen, die ingehuurd worden om opdrachten uit te voeren.