SDCC: HBO onthult nieuwe personages 'Game of Thrones' seizoen 5

HBO onthult personages 'Game of Thrones' S5

Onder meer Jonathan Pryce zal een belangrijke rol gaan spelen.

Bram de Groot, 26 juli 2014 om 13:00


HBO heeft tijdens Comic Con bekendgemaakt welke nieuwe personages er te zien zullen zijn in het vijfde seizoen van Game of Thrones. Daarbij werd er ook een video (zie hierboven) vrijgegeven waarin de meeste van de nieuwe acteurs het nieuws bevestigen. Tevens is er een blooper-video vrijgegeven van seizoen 4, bekijk deze onderaan het bericht.

De volgens acteurs zijn aangenomen om invulling te geven aan de toegelichte nieuwe personages:

Alexander Siddig als Doran Martell, een heersende lord van Dorne en de oudere broer van overleden prins Oberyn Martell. In tegenstelling tot zijn broer is Doran hard en weloverwogen.

Toby Sebastian als Trystane Martell, de zoon van prins Doran en de erfgenaam van Dorne. Zijn vader huwde hem uit met Myrcella Baratheon als onderdeel van het bondgenootschap met Tywin Lannister.

Nell Tiger Free als Myrcella Baratheon, het officieel oudste kind van Lannister en wijlen koning Robert Baratheon. In werkelijk is haar vader Jaime Lannister, de broer van Cersei. Jarenlang is ze een gast geweest van prins Doran en nu is ze verloofd met zijn zoon. Door de dood van Oberyn Martell komt haar positie in het gedrang.

DeObia Oparei als Areo Hotah, een ervaren kapitein van Doran Martell en staat bekend om zijn loyaliteit.

Enzo Cilenti als Yezzan, een uiterst welvaren slavenhandelaar in de tijd voordat Daenerys Targaryen slavenhandeling illegaal maakte.

Jessica Henwick als Nymeria ("Nym") Sand, de op één na oudste bastaarddochter van wijlen prins Oberyn.

Rosabell Laurenti Sellers als Tyene Sand, de dochter van prins Oberyn Martell en Ellaria Sand, de laatste minnares van Oberyn.

Keisha Castle-Hughes als Obara Sand, een angstaanjagende krijger en de oudste bastaarddochter van wijlen Prins Oberyn Martell.

Jonathan Pryce als de High Sparrow, een godsdienstige en vrome man. De High Sparrow kwam naar King's Landing om te dienen aan hen die zijn vergeten door velen van de wereld: de armen, de onderdrukten en de zieken. Hij krijgt snel een grote aanhang en zijn aanhanger zwermen door de hele stad.

Uiteraard keert ook de levende cast uit het vierde seizoen weer terug voor het nieuwe seizoen, dat waarschijnlijk in maart/april 2015 van start moet gaan.

Hieronder de blooper-video van seizoen 4:


Bron: Comingsoon.net

Lees meer over: game of thrones, seizoen 5, personages, nieuw, 2015, Doran Martell, Jonathan Pryce, casting, Alexander Siddig, High Sparrow

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws