J.J. Abrams maakt 'The Shining'-serie voor HBO Max

De regisseur ontwikkelt meerdere series voor streamingdienst HBO Max en een daarvan is Overlook.

Jim Pedd, 17-04-2020 18:17

J.J. Abrams heeft een grote deal met Warner Bros. gesloten. Hij maakt de komende tijd televisieseries en films voor de streamingdienst HBO Max. Daarvan is nu naast Justice League Dark nog een nieuwe aangekondigd.
Vandaag vertellen HBO en Abrams dat hij een serie gaat maken rond The Shining. Deze krijgt de title Overlook en is een spin-off van het beroemde boek van Stephen King.

Overlook Hotel
In The Shining reizen Jack Torrence, zijn vrouw Wendy en zoon Danny, tijdens het laagseizoen naar het Overlook Hotel in Colorado, om ervoor te zorgen dat het volledig in goede staat is als het toeristen weer komen. Maar het hotel heeft te maken met een boel geesten, waaronder de vorige verzorger die zichzelf en zijn familie doodde.

Langzaamaan wordt Jack gestoord, en probeert hij Wendy en Danny te vermoorden. King schreef later een vervolg, Dr. Sleep, waarin een volwassen Danny worstelt met verslaving en PTSS als gevolg van zijn tijd in het Overlook Hotel. De serie van HBO Max en Abrams vertelt de geschiedenis van het hotel.

Lees meer over: JJ Abrams, Overlook Hotel, The Shining, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam