search
DVD-recensie: 'The Big C' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'The Big C' seizoen 4

Standaarduitgave van een prima serie.

Bedenker: Darlene Hunt | Cast: Laura Linney (Cathy Jamison), Oliver Platt (Paul Jamison), Gabriel Basso (Adam Jamison), John Benjamin Hickey (Sean Tolkey), Gabourey Sidibe (Andrea Jackson) | Jaren: 2010 "“ 2014 | Release: Showtime / Fox Life

The Big C was in de Verenigde Staten een zeer populaire serie. De show trok het grootste publiek ooit voor een originele serie van de zender Showtime. Toch was het eerste seizoen niet goed voor de beste recensies van de serie: die werden getrokken door dit laatste seizoen, dat nu op DVD verschenen is.

In het laatste seizoen van deze populaire serie, speelt Emmy- en Golden Globe-winnaar Laura Linney wederom de rol van Cathy Jamison die een gevecht levert met huidkanker. Ze besluit te stoppen met chemotherapie en vindt steun en troost bij haar echtgenoot (Oliver Platt, "2012"), zoon (Gabriel Basso, "The Kings of Summer") en zelfs bij haar vervreemde vader (Brian Dennehy, "First Blood"). Verdeeld over vier afleveringen van een uur, maakt Cathy een reis die gevuld is met humor en verdriet. Een waardig afscheid van deze bekroonde serie.



DVD: The Big C seizoen 4 | Duur: 216 minuten| Release: augustus 2014 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels DTS-HD 5.1 | Discs: 2x DVD | EAN: 8-712609-651461 | Met dank aan: Sony Pictures

Het recensie-exemplaar is een vrij standaard uitgave van een serie. In een slipcover zit een reguliere DVD-hoes, met exact hetzelfde ontwerp. Achterop tref je een korte synopsis aan en verder op overzichtelijke wijze informatie over de afleveringen. Maak je de DVD-hoes open, tref je aan beide kanten één dis aan. Daarop staat enkel een nummer en verder geen informatie.

Aan beide kanten van de hoes tref je informatie aan over de afleveringen die op de discs staan. Op disc 1 staan afleveringen één en twee en op disc 2 tref je afleveringen drie en vier aan. Die informatie is compleet, want niet alleen staat er een synopsis, ook een titel en zie je door wie de aflevering geregisseerd en geschreven is. Het is mooi dat zoveel informatie gepresenteerd wordt.

Wat ontbreekt in deze uitgave van het laatste seizoen van The Big C is een stapel extra's. Zo was het mooi geweest om bijvoorbeeld een featurette toe te voegen waarin schrijvers, regisseurs en castleden konden vertellen over hoe het was om het laatste seizoen te maken. Dat soort dingen missen we, maar verder is het een mooie uitgave.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen