search
Marvel/Netflix-series hanteren Avengers-aanpak
Series / Nieuws

Marvel/Netflix-series hanteren Avengers-aanpak

Netflix' Ted Sarandos gaat in op de series.

Netflix en Marvel werken samen aan een vijftal series: Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist en The Defenders. Er is nog niet veel over bekend, maar in een interview met Empire Magazine, wilde Chief Content Officer Ted Sarandos van Marvel wel even ingaan op wat we mogen verwachten. In basis blijkt dat een soort The Avengers te zijn, maar dan op kleinere schaal.


"We baseren ons op het model van The Avengers," vertelde Sarandos. "Kun je een andere groep personages, The Defenders, nemen en dan dezelfde aanpak hanteren? Normaliter maken ze een grote film en krijgen ze uiteindelijk een oorsprongsverhaal als groep. Als je dertien uur hebt om elk van die verhalen te vertellen, kun je meteen naar het oorsprongsverhaal én de actie gaan."

In eerste instantie zal de Daredevil-serie uitkomen, in de loop van 2015. Daarin speelt Charlie Cox de hoofdrol. Hij is de enige van de superhelden die al gecast is en volgens Sarandos zijn de andere helden nog niet gevonden. "Op dit moment staan de schrijversruimten open en wordt er gezocht naar Jessica," onthulde hij. "Maar de opnames van Daredevil zijn al onderweg, dus die komt er eerst. Uiteindelijk zullen de series vlak bij elkaar lopen. Je kunt dan een apart seizoen hebben waarin de personages samenwerken." En uiteindelijk moet dat zelfs in een film kunnen: "Daar is zeker over gesproken."

Aanbevolen artikelen