HBO werkt aan 'Shutter Island'-serie

Martin Scorsese, regisseur van de film, moet de pilot verzorgen.

Jim Pedd, 26-08-2014 14:25

In 2010 bracht regisseur Martin Scorsese samen met Leonardo DiCaprio de film Shutter Island uit. Deze was gebaseerd op het gelijknamige boek van Dennis Lehane uit 2003 en het lijkt erop dat de regisseur nog niet klaar is met het werk. Deadline meldt dat HBO samenwerkt met Paramount Television aan een televisieserie rond het boek.
De werktitel van het project is Ashecliffe. Met die naam wordt verwezen naar het fictieve ziekenhuis uit het verhaal. Het zou de bedoeling zijn dat Scorsese de pilot regisseert. Verder schrijven Lehane en Tom Bernardo het scenario voor de serie.

In de film werd het verhaal verteld van twee U.S. marshals, Teddy Daniels (DiCaprio) en Chuck Aule (Mark Ruffalo). Zij worden opgeroepen om naar een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts te komen. Daar moeten ze de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit het psychiatrisch ziekenhuis onderzoeken.

Bron: Deadline

Lees meer over: Shutter island, hbo, martin Scorsese, Leonardo dicaprio, dennis lehane, paramount television, ashecliffe, tom bernardo, teddy daniels, chuck aule, mark ruffalo, serie, verfilming

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix