Netflix bestelt eerste Franse serie 'Marseille'

Netflix bestelt eerste Franse serie Marseille

Over politiek, wraak en machtsspelletjes.

Jim Pedd, 29 augustus 2014 om 14:12

Netflix heeft zijn eerste Franse serie besteld: Marseille. Het moet een serie à la [url2=]House of Cards[/url2] worden en handelen over macht, corruptie en het politieke spel. De serie is bedacht door Dan Franck en zal eind 2015 in alle landen waar Netflix beschikbaar is, te zien zijn.
Het verhaal draait om Robert Taro, die al vijfentwintig jaar burgemeester is van Marseille. Bij de aankomende verkiezingen, moet hij het opnemen tegen de man die hij gekozen had als zijn erfgenaam – een ambitieuze jongeling die mikt op het hoogst haalbare. Al snel breekt een grote meedogenloze strijd los tussen de twee.

”’Marseille’ is een ambitieuze, diabolische en intelligente fictieve verkenning van de lokale politiek in een van de meest fascinerende steden van de wereld,” vertelde Netflix content chief Ted Sarandos. ”We zijn blij te kunnen samenwerken met sommige van de beste verhalenvertellers van Frankrijk, om een serie te leveren die de lijn tussen film en televisie uitwist.”

Er is nog geen cast gevonden voor de serie, maar die zal volgens het bericht van Variety snel aangekondigd worden.

Bron: Variety

Lees meer over: Marseille, house of cards, dan franck, netflix, frankrijk, robert taro, ted sarandos, cast, franse serie, uniek, content

Populair nieuws