'Daredevil' wordt gewelddadige held

Steven DeKnight spreekt over de Marvel/Netflix-held.

Jim Pedd, 15-09-2014 09:33

De films van Marvel zijn redelijk lichtvoetig, met veel humor en plezier. De series echter, moeten meer gericht worden op een duistere kant van het Marvel Cinematic Universe. Vooral de aankomende Netflix-series blijken duister te moeten worden. In een interview vertelde Daredevil-showrunner Steven DeKnight over wat we dan precies mogen verwachten.
"Overdag is hij advocaat en heeft hij een eed gezworen," begon DeKnight over de rol van Daredevil, die gespeeld wordt door Charlie Cox. "Maar elke avond breekt hij die eed en doet hij nogal gewelddadige dingen. Het beeld dat altijd bij me bleef is Frank Millers 'Elektra Run', waarin hij Bullseye boven de straat vasthoudt en hem loslaat, omdat hij niet wil dat Bullseye nog een moord kan plegen. Toen ik dat las, en ik was toen jong, zoiets had ik nooit eerder gezien in de comics. Superman vangt de slechterik en gooit hem in de bak. Maar deze held niet. Hij bevindt zich qua moraliteit meer op een grijs vlak, en dat vind ik fascinerend. Er zijn twee kanten aan dit personage."

Daar gaat dus de focus liggen van de serie. "Hij zal dichtbij het plegen van een moord komen. En dat is die dunne scheidslijn. Waarom zet hij de stap niet? Ik houd van imperfecte helden, de menselijke helden."

Daredevil beleeft in mei 2015 zijn première op Netflix.

Bron: Paste Magazine

Lees meer over: daredevil, marvel, netflix, charlie cox, steven deknight, gewelddadig, serie, marvel cinematic universe, elden henson, vincent donofrio

Populair nieuws