Vierde seizoen 'Game of Thrones' 6 april van start

Seizoen vier 'Game of Thrones' 6 april van start

Voor Nederlandse HBO-abonnees dus één dag later.

Jim Pedd, 10 januari 2014 om 15:19

Het heeft even geduurd, maar HBO heeft eindelijk aangekondigd wanneer het vierde seizoen van Game of Thrones in première zal gaan. In de Verenigde Staten zal de serie op 6 april verder gaan. Voor Nederlandse HBO-abonnees betekent dat, dat ze de eerste nieuwe aflevering hoogstwaarschijnlijk al één dag later, op 7 april, kunnen bekijken.
Seizoen vier is gebaseerd op de tweede helft van het boek A Storm of Swords (het derde boek in de Song of Ice and Fire reeks), en introduceert wederom een aantal nieuwe personages. Zo zullen we Mace Tyrell (Roger Ashton-Griffiths), Ellaria Sand (Indira Varma), Daario Naharis (Michiel Huisman), Styr, Magnar of Thenn (Joseph Gatt) en Prins Oberyn Martell (Pedro Pascal) ontmoeten. Daar komt ook nog de aanwezigheid van Mark Gatiss bij, die de rol van Tycho Nestorios speelt (een vertegenwoordiger van de Iron Bank).

Iets anders waar fans van de serie zich om kunnen verheugen, is de terugkeer van Neil Marshall. Hij regisseerde de aflevering Blackwater, waarin een legendarische veldslag plaatsvindt, en zal nu weer een veldslag in beeld brengen.

Seizoen vier 'Game of Thrones' 6 april van start

Lees meer over: game of thrones, hbo, michiel huisman, mark gatiss, blackwater, neil marshall

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws