search
Promo 'Doctor Who'-aflevering Dark Water

Promo 'Doctor Who'-aflevering Dark Water

Het eerste deel van de seizoensfinale.

Jim Pedd


Het is bijna zover: de seizoensfinale van BBC-serie Doctor Who komt naderbij en dan is het eerste seizoen van Peter Capaldi in de titelrol voorbij. Het achtste seizoen van de serie wordt afgesloten met een dubbele aflevering, waarin de rol van het personage van Michelle Gomez, Missy, onthuld wordt. Hierboven kun je de promo van het eerste deel van de door showrunner Steven Moffat geschreven aflevering, Dark Water bekijken.

Een synopsis van de aflevering, waarin de Cybermen terugkeren, is er natuurlijk ook al. In de mysterieuze wereld van de Nethersphere zijn de plannen klaar. Missy staat op het punt lijnrecht tegenover de Doctor te komen staan, en er komt een onmogelijke keuze aan. 'De dood is geen einde', belooft de sinistere organisatie die alleen bekend staat als 3W. Maar, zoals de Doctor en Clara al snel ontdekken, zou je dat graag willen.

De aflevering is op 1 november op BBC One te zien, vanaf 21:30 uur Nederlandse tijd. Naast Capaldi en Gomez zijn ook Jenna Coleman (Clara Oswald), Samuel Anderson (Danny Pink), Sheila Reid (Gran), Chris Addison (Seb), Andrew Leung (Dr. Chang), Bradley Ford (Felming), Nigel Betts (Mr. Armitage), Joan Blackham (Woman), Antonio Bourouphael (Boy), Jeremiah Krage (Cyberman) en Nicholas Briggs (Voice of the Cybermen) op de een of andere manier te zien in Dark Water.

De afsluitende aflevering van het seizoen, die de titel Death in Heaven draagt, is een week later, op 8 november te zien. Uiteraard is er nog een Christmas Special, maar daar weten we helaas nog niet al te veel vanaf.

Aanbevolen artikelen