HBO bestelt volledig seizoen 'Westworld'

HBO bestelt volledig seizoen Westworld

Een nieuwe serie met een bijzonder sterke cast.

Jim Pedd, 18 november 2014 12:51

Nu is het officieel: de nieuwe HBO-serie Westworld krijgt een volledig eerste seizoen. De serie wordt gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Crichton (de man die we o.a. kennen van Jurassic Park). De pilot van de serie wordt geschreven door Jonathan Nolan en Lisa Joy.

Eén van de hoofdrollen in de serie wordt gespeeld door niemand minder dan Anthony Hopkins, die daarmee voor het eerst in zijn lange carrière een vaste rol in een televisieserie speelt. Hij is een uitvinder, die aan het hoofd staat van een pretpark voor volwassenen, boordevol levensechte robots. De serie komt in 2015 naar het kleine scherm.

De robots in de serie worden gespeeld door James Marsden, Evan Rachel Wood en Thandie Newton en kunnen gedood worden en vervolgens als compleet andere “personen” terugkeren. Daarmee kunnen andere acteurs eventueel hun rollen overnemen. Volgens THR ligt daarin ook de reden in het feit dat HBO een sterrencast kon verzamelen voor de serie. Andere rollen worden gespeeld door Ed Harris, Miranda Otto en Jeffrey Wright.

Hieronder de Vine aankondiging van de serie.


Bron: THR

Lees meer over: Westworld, Michael Crichton, jonathan Nolan, lisa joy, Anthony Hopkins, james marsen, evan Rachel wood, thandie newton, ed harris, Miranda otto, Jeffrey wright

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws