Gerucht: Facebook gaat series maken

Gerucht: Facebook gaat series maken

's Werelds grootste sociale netwerk neemt het op tegen Netflix en Amazon.

Jim Pedd, 19 november 2014 om 12:27

Facebook zou plannen maken om het op te gaan nemen tegen de streamingkanalen Netflix en Amazon. ’s Werelds grootste sociale netwerk breidt zijn activiteiten flink uit op dit moment en zou zich ook willen richten op het aanbieden van content. Daarom zou Facebook beginnen met de productie van een geheel eigen televisieserie.
Webseries als Orange is the New Black en House of Cards zijn zeer succesvol geweest voor Netflix en ook Amazon maakt eigen series. Facebook zou komende mei zijn eerste serie aan gaan kondigen. Wat voor serie dat precies moet worden, is helaas niet bekend.

Facebook zegt dat zijn video’s sinds de autoplay functie eerder dit jaar geïntroduceerd werd, video’s ongeveer 1 miljard keer bekeken zijn. Adverteerders vinden dat interessant en dus wordt er nu gekeken naar het aanbieden van eigen content. Die zou wellicht nog beter bekeken worden en dat is voor adverteerders uiteraard erg interessant.

Wat vinden jullie van de plannen van Facebook?

Bron: IB Times

Lees meer over: facebook, series, netflix, amazon, orange is the new black, house of cards, sociale netwerk, content, adverteerders, adverteren

Populair nieuws