Pilot 'Preacher' krijgt groen licht van AMC

Over een priester die door magische krachten krijgt en op zoek gaat naar God.

Jim Pedd, 05-12-2014 08:00

Er zijn een paar maanden verstreken sinds we voor het laatst iets hoorden over de serie Preacher, die Seth Rogen en Evan Goldberg ontwikkelen voor AMC. Het moet een verfilming worden van de beroemde comics van Garth Ennis en nu heeft de pilot ervan eindelijk groen licht.
Rogen en Goldberg zullen de pilotaflevering van de comic zelf regisseren en produceren. Deze volgt de door interne conflicten geplaagde priester Jesse Custer, die in een klein Texaans stadje samensmelt met een wezen dat uit de hemel ontsnapt is. Daardoor krijgt hij de mogelijkheid om iedereen te laten doen wat hij wil. Samen met zijn ex-vriendin Tulip en een Ierse vampier met de naam Cassidy, gaan de drie op een reis om letterlijk God te vinden.

De opnames vinden in de zomer van 2015 plaats en als de serie wordt opgepikt voor een volledig seizoen, komt dat waarschijnlijk in 2016 op televisie. Sam Catlin mag dienen als showrunner voor de nieuwe serie.


Bron: Screencrush

Lees meer over: preacher, seth rogen, evan goldberg, amc, pilot, groen licht, gareth ennis, sam catlin, serie, eerste seizoen, comic

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader