search
'Dear Zachary' tv-serie in de maak
Series / Nieuws

'Dear Zachary' tv-serie in de maak

Eén van de meest verdrietige en confronterende documentaires van de laatste jaren.

In 2008 kwam Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father uit, een documentaire van Kurt Kuenne. De regisseur probeerde een film te maken over zijn overleden vriend voor diens zoon die op dat moment nog geboren moest worden. Dear Zachary gaat vrij onschuldig van start, maar verandert langzaam in een ware nachtmerrie voor iedereen die ernaar kijkt.


Nu melt Deadline dat Kuenne de rechten van de film heeft verkocht aan Universal Cable Productions om er een miniserie van te maken. Hij gaf de volgende toelichting voor deze keuze:

"Zes jaar lang heb ik aanbiedingen geweigerd, omdat het me niet nodig leek dat er gedramatiseerde versies van Dear Zachary gemaakt zouden worden. Er zijn echter talloze mensen die me hebben geschreven over de mate waarin het verhaal hun leven heeft veranderd, en ik realiseer me nu dat het misschien goed is om het naar een groter publiek te begeleiden. Zolang het op een menselijke, waardige en eerlijke manier gebeurt, kan het alleen maar goed doen. Ik kijk ernaar uit om met Universal Cable Productions, Aaron Kaplan en Sean Perrone samen te werken en een kunstzinnige, hoogwaardige tv-serie te gaan maken."

De miniserie heeft Sean Perrone, Aaron Kaplan en Josh Braun als uitvoerend producenten en ook Kuenne blijft nauw betrokken bij het project. Er wordt momenteel gezocht naar schrijvers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen