Kit Harington vindt geweld 'Game of Thrones' vanzelfsprekend

Gezien de hoeveelheid gruwelijke zaken in het nieuws, mag dat best ook in een dramaserie.

Jim Pedd, 5 januari 2015 12:12

In een interview met de Radio Times, ging Kit Harington die Jon Snow speelt in HBO-serie Game of Thrones, in op de grote hoeveelheid geweld in de serie. Regelmatig wordt daar kritiek op geleverd en nu reageert Harington daar dus op. Hij ziet er niet zo’n probleem in.
De redden daarachter is eenvoudig: ”meestal zie je de gevolgen van het overlijden van die persoon. In Thrones heerst oorlog en gebeuren verschrikkelijke, echt verschrikkelijke dingen. Maar die zien we ook in het journaal, elke dag opnieuw. En als we dat normaal vinden, zou dat in dramaseries ook moeten kunnen.”

Toch erkent hij dat de serie ”gruwelijk” is in zijn geweld. ”In Thrones begraven ze de doden snel, maar is er een impact van de vele sterfgevallen op mijn personage. Iedereen gaat om me heen dood.”

Verder ging Harington nog in op het vijfde seizoen. ”Het was fenomenaal. Ze [showrunners David Benioff en D.B. Weiss] hebben zichzelf overtroffen. Ze hebben het op de juiste manier opgebouwd. De serie had een beetje raar kunnen worden, maar dat is niet zo. Het is op de juiste manier verder gegaan, als je kijkt naar het verhaal.”


Bron: RadioTimes

Lees meer over: game of thrones, geweld, hbo, kit harington, nieuws, dood, oorlog, vreselijk, interview, david benioff, db weiss

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws