Tv tip: 'Jane the Virgin'

Tv tip: Jane the Virgin

Nieuwe serie met Gina Rodriguez als de zwangere maagd Jane.

Michelle Iwema, 25 januari 2015 om 17:22

Toen de nominaties voor de Golden Globes in december bekend werden gemaakt, behoorde de serie Jane the Virgin tot een van de grote verrassingen. Deze was toen namelijk nog maar net op de buis verschenen in Amerika, maar kreeg een nominatie voor beste komedie/musical en beste actrice in een komedie/musical. Inmiddels is de serie in Amerika bijna aan het einde van het eerste seizoen en is het sinds begin januari ook in Nederland op tv te zien bij Net5. Genoeg reden om deze serie onder de loep te nemen.
Jane the Virgin volgt de 23-jarige Jane, een Latina die ervoor heeft gekozen om maagd te blijven tot het huwelijk. Maar tijdens een routine onderzoek bij de gynaecoloog, haalt deze twee afspraken door de war. Jane wordt per ongeluk geïnsemineerd en blijkt tot haar grote verbazing een paar weken later zwanger. Dat zou toch onmogelijk moeten zijn aangezien ze nog maagd is.

De vader is de charismatische playboy Rafael, de baas van Jane en iemand met wie ze vijf jaar terug een keer gezoend heeft. Hij is weer getrouwd met de hebberige Petra, die zich wilde laten insemineren om haar prenup te doen ontbinden. Jane zelf heeft ook al jaren een vriendje genaamd Michael dus de zwangerschap is voor hem ook moeilijk te bevatten. Tel erbij op dat Jane's vader weer op het toneel verschijnt en niemand minder blijkt te zijn dan een superpopulaire Latino soapacteur. Genoeg verhaallijnen die zorgen voor dramatische ontwikkelingen en ontzettend veel lachsalvo's.

Het leukste aan deze nieuwe serie is hoe fris en origineel het overkomt. De spelers hebben leuke chemie dus het is niet gek dat het in Amerika in korte tijd een enorme fanschare heeft gekregen en Gina Rodriquez met haar rol als Jane de Golden Globe won in een categorie waarin onder meer Lena Dunham (Girls) en Julia Dreyfus (Veep) ook waren genomineerd. De afleveringen zijn in Nederland elke dinsdagavond bij Net5 te zien. Wie de eerdere afleveringen eerst wil inhalen, kan deze ook hier bekijken.

Lees meer over: Jane the Virgin, Gina Rodriquez, latina, Rafael, Jane, Michael, driehoeksverhouding, inseminatie, komedie, drama, Spaans, cultuur, Miami, Amerika, Net 5, Nederland, dinsdagavond, chemie, Golden Globe, Veep, Girls, maagd, huwelijk, zwangerschap

Informatie over de serie: Jane the Virgin

Populair nieuws