Netflix heeft bijna 1 miljoen abonnees in Nederland

Bijna 1 miljoen Nederlanders op Netflix

Dat is nogal wat, maar niet vergeleken met andere landen.

Jim Pedd, 13 februari 2015 om 15:17

Online streamingdienst Netflix had volgens de New York Times eind 2014 zo’n 940.000 Nederlandse abonnees. Dat is 5,6 procent van de totale bevolking en daarmee blijkt de dienst lang niet zo populair als in bijvoorbeeld Scandinavië en Noord-Amerika. In Noorwegen is bijvoorbeeld 17,9 procent van de inwoners abonnee en in de Verenigde Staten 11,7 procent.
Recent liet Netflix in een bericht aan investeerders nog weten dat de dienst een grote concurrent heeft aan Popcorn Time. Toen werd specifiek Nederland genoemd, dus wellicht verklaart dat ten dele het relatief lage aantal abonnees ten opzichte van andere landen.

De New York Times zegt de cijfers te baseren op een marktonderzoek van het bureau IHS. Bij de cijfers zijn het aantal proefabonnees en mensen die accounts delen niet meegenomen. Het genoemde aantal betreft dus enkel het aantal abonnees.

Netflix zelf wil die cijfers niet bevestigen. De dienst meldt enkel cijfers over het aantal abonnees in de Verenigde Staten en daar buiten. In een recent bericht liet Netflix nog weten 18,2 miljoen abonnees te hebben buiten de Verenigde Staten en in de thuishaven waren er nog 37,7 miljoen.


Bron: NY Times

Lees meer over: netflix, abonnees, popcorn time, nederland, 1 miljoen, streamingdienst, ihs, new york times

Populair nieuws