search
Tv-serie op Dvd: Looking (seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Looking (seizoen 1)

De kleine tragikomedie van HBO over het leven van drie homoseksuele mannen in San Francisco.

Bedenkers: Michael Lannan | Cast: Jonathan Groff (Patrick Murray), Frankie J. Alvarez (Agustí­n), Murray Bartlett (Dom), Lauren Weedman (Doris), Raúl Castillo (Richie Ventura), Russell Tovey (Kevin Matheson), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: HBO

De zender HBO zendt een stuk meer series uit dan bijvoorbeeld kijkcijferkanonnen Games of Thrones en True Detective. Een van de kleinste series is Looking, over drie homoseksuele mannen die hun weg proberen te vinden in San Francisco. Het eerste seizoen van de tragikomedie debuteerde begin verleden jaar en kreeg acht afleveringen. De hoofdrollen in de serie, geregisseerd door Andrew Haigh en gebaseerd op de korte film Lorimer van scriptschrijver Michael Lannan, gingen naar de onbekendere namen Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez en Murray Bartlett.

De eerste aflevering van seizoen 1 (IMDb = 8,1, RT = 89%) trok ruim 300 duizend kijkers en de best bekeken episode kwam uit op ruim een half miljoen. Onlangs bracht Warner Home Video het debuutseizoen uit op een nette, maar wat kale Dvd-uitgave.

Seizoen 1
Drie vrienden in San Francisco ontdekken de opwindende en soms overrompelende mogelijkheden voor een nieuwe generatie homo's. Hoewel hun vriendschap ze bindt, is elk van hen op een heel ander punt in zijn leven: Patrick is een 29-jarige gamedesigner die weer begint te daten nu zijn ex verloofd is met een ander; de opkomende kunstenaar Agustí­n, 31, twijfelt of hij monogaam wil zijn terwijl hij juist gaat samenwonen met zijn vriend; en Dom, 39, moet als oudste van de drie onder ogen zien dat de middelbare leeftijd nadert, en hij nog steeds als ober werkt met vele onvervulde jeugddromen.



Blu-Ray: Looking - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Speelduur: 8 x 27 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Extra's: 6 Audio Commentaries with Cast and Crew | EAN: 5051888198803 | Release: januari 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Looking zitten verpakt in standaard doorzichtige Amaray Dvd-keepcase. De uitgave biedt verder geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen of welke afleveringen audiocommentaar hebben gekregen. De binnenkant van de hoes is wit, dus ook daar geen extra info.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave, met een beeldvullende verhouding, is niet zo scherp als een high def-uitgave, maar het is zeker netjes te noemen. Het frisse en redelijk realistische kleurgebruik pakt goed uit. De dialoog voert de boventoon op de Dolby Digital 5.1 geluidstrack die verder prima muzikale ondersteuning en achtergrondsgeluiden laat horen.

Audiocommentaar
Bij zes van de acht afleveringen is het mogelijk om audiocommentaar aan te zetten. Alleen bij de derde en zesde aflevering ontbreken de tracks. Het commentaar wordt voornamelijk geleverd door crewleden, aangevuld met acteurs. Hieronder dan maar de korte online featurette 'Season 1: Invitation to the Set'. Op de website van HBO zijn overigens per aflevering korte 'Inside the Episode'-feuturettes te bekijken.



Tweede seizoen gestart
De serie heeft het grote publiek niet weten te bereiken. De kijkcijfers zijn namelijk niet enorm indrukwekkend. Toch houdt HBO vertrouwen in Looking en is ondertussen begonnen met het uitzenden van seizoen 2, bestaande uit tien afleveringen. Hieronder de trailer van dit seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen