Gerucht: Neill Blomkamp regisseert de pilot van de ‘Halo’ tv-serie

'Halo' pilot voor regisseur Neill Blomkamp?

De man achter District 9 (2009) en Elysium (2013) was lange tijd de man die de beoogde Halo film zou gaan maken.

Jan-Peter Rook, 26 januari 2014 om 18:23

Een paar jaar terug besloot regisseur Neill Blomkamp (District 9, Elysium) om toch niet mee te werken aan de beoogde filmversie van Halo, de succesvolle gamereeks van Microsoft. Hij had de fans enorm enthousiast gemaakt met enkele korte Halo filmpjes, maar het project kwam niet van de grond en op den duur rekende niemand meer op een Halo film van Blomkamp.
Vorig jaar keerde het tij enigszins toen er ineens werd gesproken over een door Steven Spielberg geregisseerde tv-serie rondom het computerspel. Aangezien Microsoft de plannen voor een film inmiddels in de ijskast had gezet, kunnen de fans hun vizier nu dus beter richten op de tv-variant. Helemaal nu het gerucht de ronde doet dat Blomkamp de pilot van de show zal gaan regisseren.

Vijf jaar geleden zei Blomkamp nog het volgende over Halo:

Ik denk niet dat ik Halo nog zou maken als het me aangeboden zou worden. Creatief gezien lijkt het me nog steeds geweldig, maar ik heb er al vijf maanden van mijn tijd in gestoken en ik zou het niet nog eens kunnen opbrengen. Als je ergens zoveel tijd en energie in steekt en het stort vervolgens in elkaar, dan is het lastig om je daar overheen te zetten. Ik ben dol op de wereld van Halo, maar ik ga waarschijnlijk niet meer terug.

Destijds had Blomkamp het over de filmversie, terwijl dit nieuwe gerucht op de tv-serie slaat. Toch zullen we moeten afwachten in hoeverre het nieuwtje klopt.

Bron: Latino Review

Lees meer over: halo, steven spielberg, neill blomkamp, microsoft

Informatie over de serie: Halo

Populair nieuws