search
Grote druk op BBC rond 'Top Gear'
Series / Nieuws

Grote druk op BBC rond 'Top Gear'

Miljoenen aan schadeclaims en honderdduizenden fans die een petitie tekenden.

De BBC krijgt het zwaar rond de populaire autoshow Top Gear. Eerder deze week werd showhost Jeremy Clarkson geschorst wegens een vermeend handgemeen met een van de producenten. In afwachting van de hoorzitting rond dit incident, heeft de zender besloten de laatste drie afleveringen voorlopig niet uit te zenden.


De beslissing heeft geleid tot een zeer populaire petitie op de website Change.org. Daar tekenen fans massaal een petitie om Clarkson terug te laten keren naar de BBC. Ondertussen hebben al 686.257 mensen getekend, waarmee het de populairste petitie in twee jaar is op de site.

Maar afgezien van druk van fans, is er ook nog druk van buitenlandse televisiezenders. De show wordt in 214 landen uitgezonden en bereikt wereldwijd zo'n 350 miljoen kijkers. Het gevolg is dat al die buitenlandse zenders nu claims kunnen maken bij de BBC, omdat zij recht hebben op de uitzendingen die de BBC nu voorlopig niet uit wil zenden. Het zou dus kunnen leiden tot een gigantische schadeclaim die snel in de miljoenen kan lopen.

Vooralsnog wil de zender nog niets laten weten over wanneer de nieuwe uitzendingen er eventueel komen. Eerst komt er nog een hoorzitting, waarin de beschuldigingen aan het adres van Clarkson worden besproken. De zender zou daar voor het weekend nog een beslissing over willen nemen.

Het lijkt er in ieder geval op dat de BBC uiteindelijk de resterende afleveringen van Top Gear wel uit zal zenden, gezien de grote claims. De grote beslissing die de zender moet nemen, is of er nog doorgegaan moet worden met het programma, of dat nou met of zonder Clarkson is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen