search
Tv-serie op Dvd: The Americans (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: The Americans (seizoen 2)

De fraaie spionageserie, met onder meer Keri Russell en Noah Emmerich.

Bedenker: Joe Weisberg | Cast: Keri Russell (Elizabeth Jennings), Matthew Rhys (Philip Jennings), Noah Emmerich (Stan Beeman), Maximiliano Hernández (Chris Amador), Holly Taylor (Paige Jennings), Keidrich Sellati (Henry Jennings), Susan Misner (Sandra Beeman), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: FX | Canvas

In 2013 lanceerde de Amerikaanse kabelzender FX de serie The Americans, een drama over Russische spionnen in de Amerikaanse samenleving gedurende het einde van de Koude Oorlog. Met rollen voor bekendere acteurs als Keri Russell en Noah Emmerich wist The Americans gedurende het eerste en tweede seizoen uit te groeien tot een hooggewaardeerde serie. Niet alleen de ontvangst bij de critici bleek uitstekend (seizoen 2, RT = 97%), ook wist de series de nodige nominaties en prijzen in ontvangt te nemen.

Bij het publiek scoort de serie iets minder sterk (IMDb = 8,2) en dalen de kijkcijfers met het seizoen. Het eerste seizoen liet nette kijkcijfers zien, maar gedurende het tweede seizoen werden de debuutuitzendingen in mindere mate bekeken, al bleven deze gemiddeld ruim boven een miljoen. Terwijl het derde seizoen al van start is gegaan, verscheen onlangs het sterke tweede seizoen op Dvd.

Seizoen 2
De KGB-spionnen Phillip en Elizabeth Jennings wonen samen met hun kinderen in de buitenwijk van Washington in de vroege jaren '80. Hun dubbele identiteit in een tijd van de Koude Oorlog wordt bemoeilijkt door de komst van de buurman, Stan Beeman, die FBI-agent is van beroep. Als de oudste dochter Paige steeds meer vragen aan haar ouders begint te stellen, komt zij erachter dat hun leven is gebaseerd op leugens. Stan Beeman's positie binnen de FBI wordt ernstig bedreigd wanneer zijn minnares Nina de macht over hem krijgt. Nina is namelijk dubbelagent binnen de Sovjet-ambassade.



Serie: The Americans - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42"“50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Verwijderde scènes | Bloopers | Operation Ghost Stories: The Real Directorate "S"| Shades of Red: The Morality of the Americans | EAN: 8712626058151 | Release: maart 2015 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van The Americans zitten elk in een losse extra dunne keepcase. De vier losse doosjes zitten gebundeld in een stevige insteekhoes. Het voordeel van deze losse doosjes is dat alle afleveringen een uitgebreide synopsis meekrijgen. Eén ding is wel jammer: er wordt niet vermeld op welke schijf welke extra's staan.

Deze Dvd-uitgave heeft een ruim bovengemiddelde beeldkwaliteit. Ondanks dat het beeld Standard Definition (576i) is, is deze voldoende scherp en doen de kleuren natuurgetrouw aan. Doordat het geen High Definition is, zie je uiteraard wel wat meer grain en is de ondertiteling 'ouderwets' groot en hoekig. Desondanks mag er niet geklaagd worden, met een goede Dvd-speler laten de schijven een prima beeld zien. De surround geluidstrack (Dobly Digital 5.1) is gelijkwaardig.

Redelijke extra's
Naast een aantal verwijderde scènes (verspreid over de vier schijven) en een bijna standaard gag reel (schijf vier) bevat de laatste schijf ook een aantal volwaardige bonusmaterialen met de featurettes 'Operation Ghost Stories: The Real Directorate "S"' en 'Shades of Red: The Morality of the Americans'. De eerste gaat terug in de (recente) tijd. Er wordt verteld hoe er spionage plaatsvindt en adat er zelfs in 2010 nog Russische spionnen werden gearresteerd in de States. In de featurette wordt er vrij snel een link gelegd met de serie. Ook 'Shades of Red' duurt niet enorm lang en ook deze zoomt erg in op de serie. Er wordt gefocust of de personages wel menselijk zijn en kunnen zijn.

Derde seizoen al in volle gang
Zoals wel vaker is het volgende seizoen alweer te zien, in dit geval op de zender FX. Het derde seizoen van The Americans, met opnieuw dertien afleveringen, startte op 28 januari en rond deze maand af. Een paar dagen geleden werd bekend dat het vierde seizoen een feit zal zijn in 2016, met opnieuw dertien afleveringen. Toch is dit enigszins opvallend aangezien het uitstekend ontvangen derde seizoen (RT = 100%) flink kelderde in kijkcijfers, zelfs tot onder de miljoen. Waarschijnlijk wint hier eens de uitstekende ontvangst (en de doorverkoop aan andere uitzendkanalen).

Hieronder de first look-trailer van het derde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen