Dvd-recensie: 'Magic City' complete serie

De reeks is nu in z'n geheel op Dvd te kijken.

Jim Pedd, 12-04-2015 15:07

Bedenker: Mitch Glazer | Cast: Jeffrey Dean Morgan (Ike Evans), Olga Kurylenko (Vera Evans), Steven Strait (Stevie Evans), Jessica Marais (Lily Diamond), Christian Cooke (Danny Evans) | Jaren: 2012-2013 | TV-release: Starz
In 2012 en 2013 was op de Amerikaanse zender Starz de serie Magic City te zien, waarin het turbulente jaar 1959 in Miami Beach centraal staat. De dramaserie speelt zich af vlak na de Cubaanse revolutie en is het verhaal van hoteleigenaar Ike Evans, die een deal moet sluiten met een maffiabaas, om het toekomstige succes van zijn dure hotel te verzekeren.

Seizoen 1
Miami Beach, 1959. Wanneer Ike Evans het nieuwe jaar inluidt in zijn luxe Miramar Playa Hotel, wordt Havana veroverd door de rebellen van Castro. Het zijn turbulente tijden in Miami, maar zowel de Kennedy's, de maffia als de CIA houden er het hof. Ook Ike, als ster in zijn eigen hotel. Maar alles heeft zijn prijs. Ben "The Butcher" Diamond financierde Ikes droom, waardoor Ike's leven nu een grote façade is, net als het Miramar Playa. Overdag zijn er duikende clowns, in de nacht sensuele escortes.. Niets is wat het lijkt in Magic City.

Seizoen 2
Ike Evans riskeert alles om de macht van Ben Diamond over het Miramar Playa Hotel te doen ontnemen. Om dit te realiseren komt hij in aanraking met de machtige baas van de Chicago Outfit. In de tussentijd krijgt Vera een tweede kans op roem en raken Ike's zonen Stevie en Danny steeds verder van hem verwijderd. Mocht Ike het hotel terugnemen, zal de prijs van de overwinning dan te hoog zijn?

Kritieken & Kijkcijfers
De kritieken van de reeks zijn niet heel positief. Op Metacritic staat het eerste seizoen op een score van 56/100, gebaseerd op 27 recensies. Het tweede seizoen is positiever ontvangen, met een score van 64/100, op 5 recensies.

Dat Magic City niet veel kijkers trok is mede schuldig aan het einde van de serie. De première in 2012 trok zo'n 965.000 kijkers naar Starz, maar in latere afleveringen werd er flink ingeleverd. Het tweede seizoen haalde zo'n 300.000 tot 500.000 kijkers naar de zender, wat niet genoeg was voor een tweede seizoen.Dvd: Magic City de Complete Serie | Duur: ongeveer 14 uur | Release: maart 2015 | Video: 16 : 9 (1.78:1) | Audio: Engels, Frans, Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Discs: 6x Dvd | EAN: 8-712626-068105 | Met dank aan: 20th Century Fox

De Dvd-uitgave van de complete serie Magic City bestaat uit twee standaard hoezen, die in een slipcase zitten. Op die slipcase is de poster van de serie gedrukt en op de achterkant vind je voor beide seizoenen een uitgebreide synopsis met informatie over de aanwezige extra's.

De hoezen van de twee seizoenen hebben verder ongeveer hetzelfde ontwerp. Voorop de poster van het seizoen (die de hoofdpersonen toont) en achterop dezelfde synopsis als op de achterkant van de slipcase. Verder staat specifiek aangegeven welke afleveringen er op elke schijf staan. Waar de extra's zich bevinden, staat weer niet aangeduid.

Elke hoes bevat verder drie schijven (waarmee het totaal in deze uitgave op zes uitkomt) en elke schijf toont een van de hoofdpersonen. Begeleidende boekjes of iets anders bijzonders hoef je verder niet te verwachten in deze redelijk basic uitgave.

De beelden zijn erg mooi, vooral de kleuren zijn lekker gedefinieerd en komen mooi tot hun recht in deze uitgave. Zo mooi als de eveneens bestaande Blu-ray uitgave is het echter niet, maar veel valt er niet te klagen. Ook de audio is goed gemaakt, iets wat belangrijk is in deze serie, omdat personages hun eigen sound hebben. De muziek komt erg mooi uit de boxen en het dialoog is verder helder.

Extra's
Extra's zijn er meer dan genoeg te vinden op deze uitgave. Het eerste seizoen heeft zes featurettes, van samen dertig minuten en het tweede seizoen heeft in totaal twintig minuten aan extra's meegekregen, gespreid over een vijftal featurettes. Vooral die van het eerste seizoen zijn onderhoudend om naar te kijken.

Zo handelt de dertien minuten durende featurette Magic CIty over de geschiedenis van Miami City. Vooral de manier waarop in de serie de indruk wordt gewekt van een Miami uit 1959, staat centraal en is interessant om naar te kijken. Andere featurettes handelen over de muziek van elke aflevering en hoe bepaalde muziek past bij bepaalde personages.

Voor het tweede seizoen zijn er iets minder featurettes. Zo is er The Gamble for Havana, waarin gekeken wordt naar de gebeurtenissen van het eerste seizoen. Andere featuretes handelen over de onderwereld van Miami en over de aanwezigheid van James Caan op de set.

Toekomst
De serie Magic City mag dan wel voorbij zijn, het verhaal van Ike is nog niet helemaal afgerond. Er wordt op dit moment onder leiding van Mitch Glazer gewerkt aan een feature film voor de serie, met hoofdrollen voor Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Danny Huston en Kelly Lynch. Verder zijn ook Bruce Willis en Bill Murray gecast voor bijrollen.

Lees meer over: dvd, Bluray, blu ray, recensie, review, Magic city, mitch glaxer, Jeffrey dean morgan, olga kurylenko, steven strait, Jessica marais, Christian cooke, complete serie, starz

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in