search
Volgende grote Netflix-serie komt van topregisseur
Series / Nieuws

Volgende grote Netflix-serie komt van topregisseur

Deze bekende filmregisseur zal zijn seriedebuut gaan maken op de streamingdienst.

De bekende Japanse regisseur Kore-eda Hirokazu kan je al kennen van films als Broker of Like Father Like Son. Voor zijn film Shoplifters kon hij zelfs rekenen op een Palme d'Or op Cannes. Nu zal hij zijn debuut gaan maken bij Netflix met de serie The Makanai: Cooking for the Maiko House.

Kore-eda zal optreden als producent, showrunner en co-schrijver van de serie, maar hij zal niet alle afleveringen regisseren. Voor het schrijven en verfilmen van de negen afleveringen schakelt hij verder de hulp in van andere Japanse regisseurs, die opkomen in het veld, zoals Okuyama Hiroshi, Tsuno Megumi en Sato Takuma.

De serie is gebaseerd op een bekende manga van Aiko Koyoma, genaamd Maiko-San Chi No Makanai-San. De manga werd een bestseller, en verkocht wereldwijd meer dan 2,7 miljoen exemplaren.

Synopsis
Hoofdpersonen Kiyo en Sumire komen naar Kyoto om Makanai te worden, oftewel mensen die maaltijden koken. Maar zo makkelijk is Makanai worden nog niet, maar toch slaan de twee zich erdoorheen om hun droom te vervullen en samen te kunnen blijven wonen in het magische Maiko House.

De show wordt geproduceerd door Story Inc. en Bun-Buku Inc. voor Netflix. Vanaf 12 januari 2023 zal de serie te volgen zijn bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen