search
Maker 'Downton Abbey' wilde eindigen op een high
Series / Nieuws

Maker 'Downton Abbey' wilde eindigen op een high

Zesde en laatste seizoen wordt momenteel gefilmd.

Downton Abbey is een van de grootste en meest succesvolle Britse televisieseries ooit. De serie leek op het eerste gezicht puur interessant voor Anglofielen en de liefhebbers van kostuumdrama's, maar wist met de combi van humor, goed acteerwerk en sterke dramatische verhaallijnen een miljoenenpubliek over de hele wereld aan de buis gekluisterd te houden. Maker Julian Fellowes en castleden spraken van de week met de BBC tijdens het filmen van het laatste seizoen over de redenen om een zesde seizoen te maken.

Initieel was het de bedoeling dat er maar vijf seizoenen zouden worden gemaakt, maar er werd er toch nog eentje aan vastgeplakt, volgens Fellowes om de bestaande verhaallijnen op bevredigende wijze te kunnen afronden voor de fans. Maar een zevende seizoen zal er niet komen. "Het leven is een proces van komen en gaan," zei Fellowes. "We weten allemaal dat niks voor altijd duurt en je wil ermee stoppen op een moment dat men het jammer vindt om je te zien gaan."

Castleden zelf hebben nog geen idee wat er hun personages te wachten staat en krijgen hun script per te filmen segment binnen. Laura Carmichael, die Lady Edith speelt zei te hopen dat haar personage eindelijk geluk in de liefde zal vinden maar dat Fellowes haar daar niks over wil vertellen. Volgens Jim Carter, die de rol van butler Carson speelt, zijn de verwachtingen op de set elke keer hooggespannen. "We wachten elke keer op de plof van ons script op de mat," aldus de acteur.

Downton Abbey seizoen 6 zal waarschijnlijk begin 2016 van start gaan. Kijken jullie hier naar uit?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen