search
Heb jij het mooie 'The Two Popes' al gezien? Stream hem op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Heb jij het mooie 'The Two Popes' al gezien? Stream hem op Netflix

Anthony Hopkins en Jonathan Pryce zijn weergaloos goed in deze film en zij maken deze film een genot om naar te kijken.

The Two Popes is een biografische film met een vleugje drama maar ook een vleugje komedie. Voeg hem zeker toe aan je watchlist als je dit nog niet gedaan hebt.

Het verhaal


Kardinaal Bergoglio (Pryce) vraagt toestemming aan Paus Benedictus (Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan omdat hij gefrustreerd is door de richting die de katholieke kerk inslaat. In plaats van zijn ontslag te aanvaarden, benoemt de introverte Paus Benedictus deze criticus tot opvolger.

Achter de muren van het Vaticaan begint een strijd tussen vooruitgang en traditie en schuld en vergeving. Ondertussen proberen de twee mannen hun eigen verleden onder ogen te komen en een gemeenschappelijke basis te vinden om een toekomst te creëren voor de kerk en de vele volgelingen wereldwijd.

Mooie scores


The Two Popes scoort mooi op de diverse sites. Bij Rotten Tomatoes scoort hij onder de recensenten 90% en onder het publiek 88%. IMDB weergeeft een score van 7.6/10.
Een recensent op Filmtotaal zei het volgende over deze film.

"Het verder weergaloze 'The Two Popes' is echter niet puur en alleen bij de weergave van die pauselijke bokswedstrijd gebleven. Zo zijn er flashbacks naar de jongere priester jaren van Bergoglio, die wellicht noodzakelijk lijken voor zijn boetedoening, maar die toch enigszins de betovering uit de tweespalt halen. En zo is er ook een iets te overduidelijke ideologie, waarbij Benedictus het duistere en door rituelen gedomineerde verleden van de katholieke kerk personifieert en Franciscus de hoopvolle, kleurrijke toekomst."

Regie en cast


De film is geregisseerd door Fernando Meirelles, hij heeft ook andere mooie films op zijn naam staan zoals The Constant Gardener en City of God.

Naast Hopkins en Pryce die de hoofdrollen met flair vervullen zien we onder andere Juan Minují­n (Focus), Cristina Banegas (Ariel), Sidney Cole (Common People) en Luis Gnecco (Bardo).

Een indruk


Nieuwsgierig geworden? De film nog niet gezien of wil je hem nog een keer kijken? Je streamt deze parel op Netflix.

Om een eerste indruk van The Two Popes te krijgen, kan je hier de trailer zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen