search
Neil Gaiman schrijft afleveringen 'American Gods'
Series / Nieuws

Neil Gaiman schrijft afleveringen 'American Gods'

De auteur gaat meewerken aan de verfilming van zijn eigen boek.

Fans van Neil Gaimans American Gods zullen überhaupt al blij zijn geweest dat het boek in een serie veranderd werd. Nu is er ook het nieuws dat auteur Gaiman zelf actief mee gaat werken aan de serie. Producent Bryan Fuller onthulde dat Gaiman een paar afleveringen gaat schrijven voor de Starz-serie.


"We werken er hard aan," vertelde Fuller over de scenario's van de eerste twee afleveringen. Maar daar voegde hij aan toe: "Neil Gaiman gaat enkele afleveringen van de serie schrijven." Daarmee voegt Gaiman zich bij een reeks schrijvers die meewerken aan tv-series gebaseerd op hun boeken. George R.R. Martin deed dat bijvoorbeeld voor Game of Thrones en Stephen King voor Under the Dome.

Het boek van Gaiman stamt uit 2001 en draait om en oorlog tussen oude en nieuwe goden. De traditionele goden van mythen en religies verliezen langzaam van goden die passen bij moderne zaken, zoals geld, media, roem en drugs. Centraal staat Shadow Moon, een bodyguard ingehuurd door één van de oude goden om te helpen in hun strijd tegen de nieuwe goden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen