search
Drie van de allerbeste films die op Netflix staan
Films / Featured

Drie van de allerbeste films die op Netflix staan

Met deze film laat de regisseur zien hoe je kan spelen met de tijdsbeleving en de personages.

We zetten drie van de beste films van Netflix in het zonnetje. Ze staan allemaal in de top 15 van IMDB's beste films allertijden.

Godfather 1


Als hoofd van een van de meest beruchte maffiafamilies is het allesbehalve rustig vertoeven voor The Godfather. Er moet veel geregeld worden: lijntjes uitzetten, afpersingspraktijken, zakenbelangen en koelbloedige afrekeningen.

Het is voor de kijker onmogelijk om niet mee te drijven op de sfeer van deze film. Daarom is het eerste deel van The Godfather uit de jaren 70 zo goed als tijdloos en wordt deze door kenners gezien als een van de beste films ooit gemaakt. Het tevens veel geprezen tweede en ook het derde deel van de franchise staan ook op Netflix.

Pulp Fiction


Tijd hoeft niet lineair te zijn. Pulp Fiction is de grote doorbraak van de plottwist van Quentin Tarantino bij het grote publiek.

Met deze film laat de regisseur zien hoe je kan spelen met de tijdsbeleving en de personages in het verhaal. Pulp Fiction is geen moment saai en zorgt ervoor dat je steeds weer opnieuw verrast wordt.



Forrest Gump


Forrest Gump is een gewone jongen met een lage intelligentie. Toch maakt hij heel wat mee en speelt hij een rol in de Amerikaanse geschiedenis. Hij vecht in de oorlog in Vietnam en ontmoet verschillende Amerikaanse grootheden.



Netflix


De drie bovenstaande toppers zijn net als andere goed gewaardeerde films te zien via streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen