Victoriaanse 'Sherlock' wordt spookverhaal

Victoriaanse Sherlock wordt spookverhaal

En hoe gedraagt Sherlock Holmes zich?

Jim Pedd, 4 augustus 2015 om 10:08

Steven Moffat sprak tijdens de Television Critics Association summer press tour over de aankomende Sherlock-special. De aflevering, die voor de BBC gemaakt wordt, speelt zich af in 1895. Tot vandaag was er niet zo heel veel meer bekend over de special. Moffat onthulde tijdens de tour dat het een spookverhaal wordt. Om die reden werd ook gekozen voor de Victoriaanse setting.
”Het grote verschil zou ik zeggen, de enige temperatuurverandering, in het verplaatsen van de moderne tijd naar de Victoriaanse, is dat spookverhalen beter in de Victoriaanse setting werken,” aldus Moffat. ”We hebben nog niet zoveel doodenge verhalen van Doyle verfilmd. De Victoriaanse setting geeft ons de kans er een enge van te maken.”

Een andere verandering betreft het karakter van Sherlock (Benedict Cumberbatch). ”Sherlock heeft de manieren van een Victoriaanse heer, iets wat hij in de moderne tijd ontbeert. Dus hij is niet meer zo’n snotjoch,” aldus Moffat. ”Ik zou zeggen dat deze Sherlock wat meer gepolijst is. Hij werkt als een Victoriaanse heer.”

Maar waarom kozen Moffat en Mark Gatiss voor deze setting? ”Waarom niet? We hebben nooit uitgelegd waarom het zich in de moderne tijd afspeelt. Dus waarom uitleggen wat de reden voor de Victoriaanse setting is? “

Een premièredatum is er nog niet.

Bron: Slashfilm

Lees meer over: sherlock, bbc, mark gatiss, steven moffat, amanda abbington, martin freeman, benedict cumberbatch, andrew scott

Informatie over de serie: Sherlock

Populair nieuws