search
Dvd-recensie: 'Smeris' seizoen 2
Series / Nieuws

Dvd-recensie: 'Smeris' seizoen 2

Een prima uitgave van een spannend tweede seizoen.

Cast: Jeroen van Koningsbrugge (Theo Kamp), Dennis van de Ven (Willem Niessen), René van Zinnicq Bergman (Jozias Blok), Lindsay Zwaan (Tessa de Bruyn), Kiki van Deursen (Maartje van Vught), Leo Alkemade (Erik-Jan Bol) | Jaren: 2014 "“ heden | TV-release: BNN

Het eerste seizoen van Smeris, dat draaide om de avonturen van politieagenten Theo en Willem in Tilburg, was succesvol. Geen wonder dus dat BNN besloot tot het maken van een tweede seizoen, dat nu op Dvd verkrijgbaar is.

In het tweede seizoen van SMERIS leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo naar Amsterdam. Zijn partner, Willem, komt daar tot zijn schok ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers (Pieter Embrechts). Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp in zijn kielzog, de vader waar Theo al 9 jaar naar op zoek is. Genoeg reden om van de Tilburgse hennep af te reizen naar de duistere wereld van XTC en prostitutie in onze hoofdstad...

De kijkcijfers van het seizoen waren prima. Er werd begonnen met 821.000 kijkers, waarna het kijkersaantal langzaam terugzakte naar 614.000. Het hoogtepunt beleefde dit seizoen in de derde aflevering, met 854.000 kijkers. Gemiddeld waren er 678.900 voor elke aflevering.



DVD: Smeris seizoen 2 | Duur: 10 afleveringen / 50 min. | Release: juli 2015 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x DVD | EAN: 8-717344-756822 | Met dank aan: BNN

De Dvd-box is hetzelfde als die van het eerste seizoen. Je krijgt een dubbeldikke Dvd-hoes met daar omheen een nette slipcover. Voorop beelden van de hoofdrolspelers en achterop zie je een synopsis en wat technische details. Het gebruikelijke dus. Binnen in tref je helaas dezelfde situatie aan als bij het eerste seizoen. De drie schijven zitten op elkaar gestapeld en dat blijven we jammer vinden. De presentatie is niet zo mooi, als wanneer je de schijven los van elkaar ziet.

De audio- en beeldkwaliteit is verder gewoon prima. Het geheel is cinematisch opgenomen en dat komt tot zijn recht op de Dvd's. De beelden zijn niet super scherp, maar wel goed van kwaliteit. Verder is de audio ook van goede kwaliteit en is het dialoog prima te volgen.

Toekomst
Er is al een derde seizoen besteld. Centraal staat een oorlog tussen internationale spionagediensten en fundamentalistische terroristen. De boel wordt dus flink op scherp gezet en als leidraad moeten we denken aan de vraag hoe ver je moet gaan om misdaad een halt toe te roepen. En welke prijs kan je daarvoor betalen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen