Laatste 'Daily Show' met Jon Stewart een kijkcijferhit

Alleen de aflevering in 2008 met Barack Obama trok meer kijkers in de hele geschiedenis van het programma.

Michelle Iwema, 8 augustus 2015 12:48

Jon Stewart heeft vaarwel gezegd tegen de Daily Show en maar liefst 3.5 miljoen kijkers stemden af op het Comedy Central- programma om de laatste aflevering met de host te zien. Daarmee is het de op een na best bekeken aflevering van het programma ooit. Alleen de aflevering in 2008 met Barack Obama als gast werd beter bekeken met 3.577 miljoen kijkers.
Tijdens de finale kwamen voormalige correspondenten van de Daily Show op bezoek waaronder Steve Carell en Olivia Munn, die beiden gelanceerd werden door de show. Stephen Colbert gaf een emotionele speech, waarin hij Stewart bedankte voor zijn mentorshap, het geven van een goed voorbeeld en hem te hebben geleerd om helder te werken. "Je bent ziekelijk goed in wat je doet," zei Colbert, waarop Stewart geëmotioneerd leek te zijn. Naast de gasten werd er in de finale ook aandacht geschonken aan het team achter de schermen en gaf Stewart een monoloog, waarin hij vertelde waarom een satirisch programma zo belangrijk is.

Stewart kondigde in februari aan, dat hij de Daily Show zou verlaten na 17 jaar aan het roer te hebben gestaan van de serie. Hij zal worden vervangen door de Zuid Afrikaanse komiek Trevor Noah. Hij gaf in een interview aan een enorme druk te voelen om de plek van Stewart in te nemen.

Blijven jullie kijken naar de Daily Show nu Jon Stewart ermee is opgehouden?

Bron: Variety

Lees meer over: Daily Show with Jon Stewart, Jon Stewart, Daily Show, finale Stewart, Stephen Colbert, Trevor Noah, Olivia Munn, Steve Carell

Populair nieuws