search
Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 3
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 3

Weer een erg sterke aflevering voor de AMC-serie.

Het was een kwestie van tijd, eer AMC zou beginnen met het maken van een spin-off van hitserie The Walking Dead. Die show bevindt zich op dit moment in zijn zesde seizoen en trekt elk jaar weer meer kijkers. Geen wonder dus dat de Amerikaanse kabelaar onlangs begon met uitzenden van een spin-off, Fear the Walking Dead. In deze recap bespreken we de derde aflevering van het eerste seizoen.

Lees hier de recap van aflevering 1 & 2

THE DOG
Na een ietwat langzame pilot en een veel betere tweede aflevering, gaat Fear the Walking Dead eigenlijk nog beter verder in deze derde aflevering. De boel gaat direct verder na het einde van de vorige aflevering en beslaat slechts één nacht en een deel van de ochtend. We zien hoe Travis nog altijd in een kapperssalon schuilt en hoe hij daar samen met zijn ex-vrouw, zoon en het gezin van Daniel Salazar moet vluchten voor relschoppers.

Het leger en de politie hebben de situatie niet helemaal onder controle, want niet alleen vallen de relschoppers hen aan, maar ook hebben ze te maken met een flink aantal Walkers. Het is in deze chaos en een mooi gemaakte scène, waarin Travis en zijn gezin en dat van Salazar ontsnappen. Ze brengen de nacht door in he thuis van Madison, om de volgende ochtend een ziekenhuis te zoeken voor Griselda (die gewond is geraakt aan haar been).

Daar blijkt men het niet goed onder controle te hebben, want een groep patiënten is al veranderd in Walkers en ook de politie heeft ermee te kampen. Ze rijden dus verder en komen aan bij het huis van Alicia. Daar is de boel ook behoorlijk mis, want in hun zoektocht naar een geweer, ontdekken ze een Walker. Ze laten hem leven, maar als Travis arriveert, wordt hij door het monster aangevallen.

Het is dat Daniel hem vermoordt, anders was Travis het eerste slachtoffer geworden. De drie gezinnen brengen vervolgens samen de nacht door, waarbij buurvrouw Susan een bron van frustratie is. Zij is veranderd in een Walker en hangt rond bij het hek, proberend erdoor te breken. Als Madison (in opdracht van Daniel) met een hamer naar haar toe loopt, om haar te doden, weerhoudt Travis haar daarvan.

Hij gelooft dat ze nog menselijk is en daarom moet ze in leven blijven. Daniel vindt het maar zwak en neemt de beslissing te vertrekken. Niet veel later komt Susans echtgenoot aan, die niet begrijpt wat er met zijn vrouw aan de hand is. Hij wil haar omhelzen, waarop ze hem probeert te bijten. Het is het leger, dat haar vervolgens vlak voordat ze hem bijt, doodt. "De cavalerie heeft het overleefd. Het wordt beter," merkt Travis op aan het einde van The Dog, als men kijkt naar het leger. Als ze eens wisten wat hen te wachten staat…

Ook in The Dog wordt een beeld geschetst van een maatschappij in verval, maar dan specifiek een die niet weet wat er aan de hand is. Ook merken we hoe moeilijk mensen het nog hebben met het accepteren van de nieuwe werkelijkheid, want ze willen niet zomaar Walkers doden. Het is al met al een mooie aflevering, die erg realistisch over komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen