search
Oprah's 'Greenleaf' krijgt vleugje van 'The Wire'
Series / Nieuws

Oprah's 'Greenleaf' krijgt vleugje van 'The Wire'

Serie voor het netwerk OWN krijgt Clement Virgo als producent.

De nieuwe serie van the Oprah Winfrey Network (OWN) genaamd Greenleaf krijgt Clement Virgo als uitvoerend producent. Hij zal ook de eerste aflevering regisseren en mogelijk daarna meerdere. Virgo was voorheen verantwoordelijk voor de serie The Wire, door velen gezien als een van de beste series aller tijden.


Greenleaf is een familiedrama dat zal gaan over de Greenleaf- familie die in Memphis een megakerk runnen. Dit is ook het centrum van de gemeenschap, dat voornamelijk bestaat uit Afro- Amerikanen. Onder de oppervlakte blijken mensen veel geheimen te hebben en de nodige schandalen ontstaan over de loop van de afleveringen.

Craig Wright schreef de pilot en zal ook producent zijn, samen met Virgo en Oprah Winfrey. "Toen ik het script las, voelde ik meteen sympathie voor de personages," zei Winfrey over de serie."Ik was meteen gek op Craigs creatieve visie voor dit enorme fictieve drama. Deze show gaat een leuke belevenis worden en hopelijk zal het kijkers elke week op het puntje van hun stoel houden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen