search
Veel veranderingen in nieuw seizoen 'Law and Order SVU'

Veel veranderingen in nieuw seizoen 'Law and Order SVU'

Nieuw seizoen brengt promotie voor Benson, afscheid van oude personages en een nieuwe toevoeging aan de cast.

Michelle Iwema

Binnenkort begint het zeventiende seizoen van de serie Law and Order SVU op de Amerikaanse zender NBC. Sinds het vertrek van Christopher Meloni's personage Detective Elliot Stabler is het even zoeken geweest naar een juiste balans in de cast en eind seizoen 16 verliet zijn vervanging Danny Pino ook de cast. Maar dat gat wordt opgevuld, aldus showrunner Warren Leight.


"Er zijn niet genoeg agenten," zei hij. "We hebben nu een man minder. Daarom wordt er een nieuw persoon aan het team toegevoegd. Dat zal ongeveer op een vierde het seizoen in gaan gebeuren." Benson stond seizoen 16 op het punt om promotie te gaan maken en in de nieuwe afleveringen is dat gebeurd. "Ze is de luitenant," zegt Leight. "Iemand moet hierdoor het gat vullen en de rol van sergeant vervullen."

Leight vertelt ook dat het nieuwe personage in het begin niet zo goed past bij de anderen van het SVU - team. "Er ontstaat een situatie waarbij er een nieuw persoon is toegevoegd, waar niet iedereen vertrouwen in heeft. Deze persoon zegt bijvoorbeeld tegen Fin, die er al 16 jaar werkt, en Rollins die er al vijf jaar is, hoe ze zaken moeten aanpakken waar deze persoon niks over weet."

De eerste afleveringen van het seizoen zullen gaan over een transgender die van een brug springt en een ongewapende zwarte man, die door de politie wordt doodgeschoten. De première van seizoen 17 wordt op 23 september uitgezonden in Amerika.

Aanbevolen artikelen