'Bureau Raampoort' krijgt serie op SBS6

Bureau Raampoort krijgt serie op SBS6

Serie met Thomas Acda en Tim Haars in de hoofdrollen is vanaf 5 oktober te zien.

Michelle Iwema, 4 oktober 2015 om 13:00

Na de succesvolle miniserie eind vorig jaar, start maandag een volledig nieuw seizoen van de politieserie Bureau Raampoort met in de hoofdrollen Thomas Acda als Peter van Opperdoes en Tim Haars als Jacob Holm.
De serie speelt zich af op het gelijknamige politiebureau in de Amsterdamse Jordaan, waar de serie ook wordt opgenomen. Hierin pakt Peter van Opperdoes na een jaar afwezigheid door het overlijden van zijn vrouw zijn werk weer op. Jacob Holm heeft hem vervangen en initieel loopt de samenwerking stroef. Toch blijken ze uiteindelijk veel gemeen te hebben en kunnen ze goed samenwerken.

In de eerste aflevering van het seizoen wordt langs het water van het IJ het stoffelijk overschot van een doodgeschoten man gevonden. Het is onduidelijk of het lijk er ligt als boodschap naar rivaliserende criminelen, of dat de daders moesten vluchten voordat ze het konden lozen. Als Van Opperdoes en Holm later ook een lijk in de kofferbak van de auto van de vermoorde man vinden, wordt het raadsel nog groter. Een oude zaak van Van Opperdoes zou een oplossing kunnen bieden.

Naast de vaste cast waarin ook Eric van Sauers, Tamara Brinkman, Henk Poort en Ricky Koole spelen, hebben onder anderen Leontine Borsato, Pierre Bokma en Bram van der Vlugt een gastrol in dit seizoen.

Bron: Variety

Lees meer over: Bureau Raampoort, Peter Van Opperdoes, Jacob Holm, Jordaan, Tim Haars, Thomas Acda

Populair nieuws