search
'Breaking Bad' seizoen 2 had het bijna zonder dit iconische personage moeten doen
Series / Nieuws

'Breaking Bad' seizoen 2 had het bijna zonder dit iconische personage moeten doen

Aaron Paul had bijna het succes van zijn leven door zijn neus geboord gekregen.

Niemand had aan het begin kunnen zien aankomen wat voor megahit Breaking Bad zou worden. Het onwaarschijnlijke duo van scheikundeleraar Walter White en spijbelaar Jesse Pinkman kan ondertussen de geschiedenisboeken in, maar deze succesvolle formule was bijna van maar korte duur geweest.

Het was namelijk het oorspronkelijke idee om Jesse Pinkman te laten overlijden in het eerste seizoen. Zijn redding was volledig te danken aan de acteerprestaties van Aaron Paul, zo blijkt nu. Hij maakte zo'n indruk op de producenten dat ze toch gewetenswroeging kregen over zijn aankomende dood.

Ommekeer


Het originele gerucht is dat Jesse Pinkman in de serie is gebleven door de schrijversstakingen tussen 2007 en 2008, die verhinderde dat überhaupt de aflevering met zijn dood uit zou komen.

Regisseur Vince Gilligan zou van plan zijn geweest om Pinkman om te leggen in aflevering 9. Door de stakingen zou het eerste seizoen uiteindelijk maar zeven afleveringen duren, en was Jesse als het ware 'gered'.

Verklaring


In 2011 maakte Gilligan tijdens een panel duidelijk dat dit niet het geval was. Hij deelde: "De schrijversstaking heeft hem in zekere zin niet gered."

Al gedurende aflevering twee was de crew er al achter gekomen dat Aaron Paul een geweldige acteur was om mee te werken en dat het "... een enorme, kolossale fout zou zijn om Jesse te vermoorden."

Welverdiend succes


Zoals zou blijken uit het grote succes van Breaking Bad, hebben de makers een goede keuze gemaakt. Ook heeft de rol van Jesse Pinkman de carrière van Aaron Paul gelanceerd, die ondertussen niet meer weg te denken is uit series als Westworld en Black Mirror.



Bekijk Breaking Bad nu bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen