Uitslag poll: 'Lord of the Rings'-serie meest gewenst

Met als follow-ups Harry Potter en The Wheel of Time.

Jim Pedd, 16-10-2015 16:34

Afgelopen week vroegen we jullie welke fantasyreeks een eigen serie verdient. Daarbij kozen jullie massaal voor de Lord of the Rings-reeks van J.R.R. Tolkien. De populariteit van de reeks is natuurlijk onbetwistbaar. Tolkien lanceerde met zijn zorgvuldig uitgedachte Midden-Aarde de epische fantasy als genre en schreef in totaal vier boeken en maakte veel losse aantekeningen en korte verhalen die onder meer gevat werden in de Silmarillion.
Uiteindelijk gaf 27% van jullie de boeken van Tolkien zijn stem. De followup is J.K. Rowlings Harry Potter-reeks, met 14% van de stemmen. Daarmee zijn franchises die al verfilmd zijn toch nog altijd het populairst, hoewel dat mogelijk te maken heeft met het 'bewustzijn' ervan. Verfilmde boeken zijn immers iets bekender.

De nummer drie, eveneens met 14% van de stemmen, is de Wheel of Time reeks van Robert Jordan. Daar verscheen al eens een pilot van, in februari 2015. Die was gemaakt door de Amerikaanse zender FXX en had rollen voor Max Ryan en Billy Zane. Vermoedelijk zal er in de toekomst nog een compleet seizoen gemaakt worden, maar het is nog afwachten wanneer.

Hieronder de complete toplijst.

The Lord of the Rings / The Hobbit 27%
Harry Potter 14%
Wheel of Time 14%
Chronicles of Narnia 12%
The Inheritance Cycle 9%
The Kingkiller Chronicle 7%
Farseer Trilogy 7%
His Dark Materials 5%
Mistborn 2%
The Stormlight Archive 3%

Lees meer over: uitslag poll, fantasy, franchise, boeken, reeks, lord of the rings, jrr tolkien, harry potter, jk rowling, wheel of time, robert jordan

Populair nieuws