HBO Kijktip: 'Flesh and Bone'

HBO Kijktip: 'Flesh and Bone'

Serie met Sarah Hay toont de harde kant van het bestaan van de ballerina.

Michelle Iwema, 18 november 2015 om 16:38

Een aanrader onder de nieuwe series is Flesh and Bone, dat sinds kort op HBO GO en HBO On Demand is te zien. Het hoge binge- gehalte is niet voor niets want de maker is niemand minder dan Moira Walley-Beckett, die drie Emmy Awards won voor Breaking Bad.
Centraal staat Claire (gespeeld door Sarah Hay) die door een onaangename thuissituatie vlucht naar New York om het er te maken als ballerina. Ze doet auditie voor de biseksuele danscoach Paul. In rap tempo raakt Claire verwikkelt in de snoeiharde en gecompliceerde balletwereld. Daarbij blijkt ze haar verleden niet te kunnen ontvluchten en komen we er langzaam maar zeker achter wat er met Claire is gebeurd. Ook leer je steeds meer over haar mede ballerina's en volg je ook die verhaallijnen.

Het mooie aan de serie is het gebruik van acteurs die een professionele balletachtergrond hebben waardoor de balletwereld op authentieke en realistische wijze wordt neergezet. Sarah Hay is bijvoorbeeld een topballerina, die hiermee haar eerste hoofdrol te pakken heeft. Dat ze nieuw is op het acteervlak zou je niet zeggen, want ze acteert heel naturel. Het zal interessant zijn om te zien welke rollen ze hierna kiest. Dat er naturel wordt geacteerd, geldt ook trouwens voor de rest van de cast. Naast Sarah Hay schitteren bijvoorbeeld ook Raychel Diane Weiner en Kurt Froman.

Denk bij deze serie trouwens niet aan schattige tutu's en afgezaagde dansstukjes. De dansen zijn werkelijk prachtig en de verhaallijnen zijn zo rauw, dat ze soms echt schokkend zijn. Zo passeren onder meer incest, persoonlijkheidsstoornissen, eetstoornissen en zelfmoord de revue.

De afleveringen duren telkens een uur, maar als je eenmaal begint, wil je weten hoe het verhaal verder gaat. Wie geen toegang heeft tot HBO GO en HBO On Demand, kan de serie volgen vanaf de lineaire première op maandag 4 januari. Vier weken lang is er elke maandag om 20:30 uur en 21:30 uur een aflevering te zien op tv-zender HBO.


Bron: HBO

Lees meer over: Flesh and Bone, Sarah Hay, HBO tip, Kijktip HBO, ballerina, Starz, nieuwe serie, HBO on Demand, HBO januari

Informatie over de serie: Flesh and Bone

Populair nieuws