'Lost in Space' reboot naar Netflix

Lost in Space reboot naar Netflix

Nieuwe poging om de franchise leven in te blazen onder leiding van Neil Marshall.

Jim Pedd, 24 november 2015 om 08:00

Na meer dan een jaar van ontwikkeling, heeft Lost in Space, een reboot van de klassieke sci-fi serie, een thuis gevonden. Netflix heeft de biedingsoorlog rond de revival gewonnen. Producenten van de serie zijn Matt Sazama en Burk Sharpless. Daarnaast regisseert Neil Marshall (The Descent) de afleveringen van de nieuwe serie. Hijj wordt bijgestaan door producenten Kevin Burns en Marc Helwig.
Het origineel beleefde in 1965 zijn première en duurde drie seizoenen en 85 afleveringen. De serie draaide om de intergalactische avonturen van de familie Robinson. Zij werden aan boord van de Jupiter 2 op een kolonisatiemissie gestuurd. De achterbakse Dr. Zachary Smith saboteert hun schip echter, waarop de familie in de ruimte strandt.

Er zijn al eerder pogingen gedaan de serie en reboot te geven. Zo was er in de jaren zeventig een cartoonserie en in 1998 een live-action serie, gevolgd door een film in 2003.

Bron: Deadline

Lees meer over: Lost in space, Netflix, reboot, sci fi serie, neil marshall, the descent, matt sazama, burk sharpless, kevin burns, marc helwig, robinsons

Populair nieuws