search
Krijgt 'Star Wars: The Acolyte' van Disney+ een vervolg?
Series / Nieuws

Krijgt 'Star Wars: The Acolyte' van Disney+ een vervolg?

Producent Rayne Roberts sprak met SFX Magazine over de unieke prequelserie.

Star Wars: The Acolyte is de eerste serie in de franchise die zich ruimschoots voor de gebeurtenissen van de Star Wars-films afspeelt. Bepaalde onderdelen van de plot zijn mede geïnspireerd op onderbelichte delen uit deze films.

De tijdsspanne van de High Republic houdt in dat er naast het introduceren van nieuwe personages, ook een nieuw tijdperk binnen de wereld van Star Wars wordt verkend. Volgens Roberts staan de makers hier zeker voor open, maar de serie zal wel een afgerond verhaal bieden.

Enthousiasme


De makers zijn zeker enthousiast over een mogelijk vervolgseizoen. Roberts: "Er zijn al ideeën met betrekking tot de richting die we uit willen, maar we weten nog niet waar dat [verhaal] uiteindelijk zou eindigen".

Er is met andere woorden nog niets officieels. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat de première nog plaats moet vinden.

Afgerond geheel


In hetzelfde interview gaf medeproducent Simon Emanuel aan dat Star Wars: The Acolyte een afgerond verhaal zal bieden. Emanuel: "We brengen de serie als een afgerond geheel - met een catharsis in het verhaal - maar je laat wel een deur op een kier. Leslye [showrunner Leslye Headland] heeft ontzettend veel ideeën en als de ontvangst goed is dan zit er zeker een goed vervolgverhaal in".De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf 4 juni te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Star Wars slaat een nieuwe weg in met 'The Acolyte': goed idee?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen