search
Streamingreus Disney+ lijdt miljardenverlies sinds lancering van de streamingdienst
Series / Nieuws

Streamingreus Disney+ lijdt miljardenverlies sinds lancering van de streamingdienst

Door verkeerde keuzes kunnen streamingdiensten zomaar ontzettend veel geld verliezen.

Het streaminglandschap is constant in verandering en de markt wordt steeds intenser. Aanbieders smijten met geld om kijkers te bereiken, maar in het geval van Disney+ is dat minder lucratief gebleken.

Netflix is al jarenlang de allergrootste streamer, maar in recente jaren zijn daar concurrenten als SkyShowtime, Prime Video, HBO Max, Videoland en natuurlijk Disney+ bijgekomen. Volgens Disney-CEO Bob Iger heeft de lancering door verkeerde keuzes miljarden gekost.

Disney+ wilde te graag


Tijdens een investeerdersconferentie vertelde Iger: "Toen we heel agressief de streamingmarkt betraden, probeerden we te veel verhalen te vertellen. We hebben eigenlijk te veel geïnvesteerd, ver vooruit op mogelijke rendementen. Dit leidde tot een verlies van vier miljard dollar."

Iger sprak ook over de breuk met zijn zelfgekozen opvolger, voormalig Disney-CEO Bob Chapek, wiens termijn hij bekritiseerde vanwege buitensporige en verkeerd geplaatste uitgaven aan content.

Meer kwantiteit dan kwaliteit


Iger erkende dat een aanzienlijke hoeveelheid series nodig was om te concurreren met rivalen zoals Netflix en Prime Video, maar waarschuwde:: "Er is een dunne lijn die je kunt overschrijden, waarbij het volume voorbij gaat aan de kwaliteit van het aanbod. En dat is wat ons is overkomen. Dus heb ik dat teruggedraaid."Als onderdeel van zijn herstelplan voor Disney herstelde Iger de verbinding tussen de creatieve en commerciële kanten van de studio om te helpen bepalen wat, wanneer en waar iets gemaakt werd, met meer focus op kwaliteit dan kwantiteit.

Indrukwekkende catalogus


Miljardenverlies of niet, Disney+ is niet meer weg te denken uit het streaminglandschap. Het heeft met het eigen werk uit het verleden, Marvel-titels als Loki en Star Wars-titels als Ahsoka inmiddels een indrukwekkende catalogus opgebouwd.Stem dus gerust nog eens af op Disney+ en kijk bijvoorbeeld alle afleveringen van Loki of Ahsoka.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke streamingdienst heb je liever: Disney+ of HBO Max

 • Disney+

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • HBO Max

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen