search
Het nieuwe seizoen van deze Netflix-knaller wordt tevens het laatste
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van deze Netflix-knaller wordt tevens het laatste

In gesprek met Variety belooft de maker een spectaculair einde dat bij het verhaal past.

Tegelijk met de eerste trailer voor de animatiehit Arcane kwam het nieuws dat het tweede seizoen tevens het laatste zal zijn. De prijswinnende en alom bejubelde serie uit de League of Legends zal ook als topper eindigen, belooft de maker.

Christian Linke belooft dat hijzelf en de rest van het team kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Hij voegt hier aan toe dat Arcane slechts het eerste verhaal is uit de wereld van League of Legends.

Breder publiek


De gameverfilming gaat over de twee zussen Vi (Hailee Steinfeld) en Jinx (Ella Purnell). Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger waarbij het tweetal lijnrecht tegenover elkaar is komen te staan. Beiden willen een einde maken aan de strijd tussen het rijke Piltover en het onderdrukte Zaun, maar verschillen stevig van mening hoe dit moet gebeuren.

Arcane heeft een breder publiek kennis laten maken met League of Legends. Niet alleen de liefhebbers van de game zijn fan geworden, maar ook mensen die totaal niet bekend zijn met deze game lopen weg met de serie.

Begin


Volgens co-ontwikkelaar Linke zijn er plannen voor nog veel meer producties. Linke: "We hadden een specifiek verhaal voor ogen, wat betekent dat 'Arcane' na dit seizoen eindigt. Het is echter pas het begin van de verhalen die we willen vertellen en de samenwerking met [de animatiestudio] Fortiche". We zijn dus nog bij lange na niet van Runeterra af.Het tweede seizoen van Arcane is vanaf november te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Arcane krijgt nog maar één seizoen... Balen?

 • Jazeker

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, kijk ik toch niet

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen