search
Met een 8,7 op de IMDb is deze Franse thrillerserie misschien wel een van de spannendste ooit gemaakt
Series / Specials

Met een 8,7 op de IMDb is deze Franse thrillerserie misschien wel een van de spannendste ooit gemaakt

'The Bureau', getiteld 'Le Bureau des Légendes' in het Frans, was een groot succes zowel in Frankrijk als internationaal.

Zin in een spannende Franse serie? Dan is The Bureau iets voor jou. Getiteld Le Bureau des Légendes in het Frans, is deze thrillerserie gemaakt en mede-geschreven door Éric Rochant. Het bestaat uit vijf seizoenen die uitkwamen van 2015 tot 2020 en was een groot succes, zowel in Frankrijk als internationaal.

The Bureau is gebaseerd op echte verslagen van voormalige spionnen en geïnspireerd door hedendaagse gebeurtenissen. Het draait om het dagelijks leven en de missies van agenten van de DGSE (Algemene Directie van Buitenlandse Veiligheid), de belangrijkste externe veiligheidsdienst van Frankrijk. Mathieu Kassovitz speelt de hoofdrol in de serie, samen met onder andere Sara Giraudeau, Florence Loiret Caille, Jean-Pierre Darroussin, Léa Drucker en Zineb Triki.

Verhaal


The Bureau concentreert zich op het 'Bureau des Légendes', dat verantwoordelijk is voor de opleiding en begeleiding van diepgedekte agenten tijdens langetermijnmissies in gebieden met Franse belangen, vooral in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Deze agenten leven jarenlang onder valse identiteiten met als missie het identificeren en rekruteren van goede inlichtingenbronnen.

De serie volgt inlichtingenofficier Guillaume Debailly (Kassovitz), codename 'Malotru', die na zes jaar undercover in Damascus terugkeert naar Parijs. Hij moet de uitdaging aangaan om weer contact te maken met zijn dochter, ex-vrouw, collega's en zelfs met zijn oude ik. Maar zijn terugkeer naar een normaal leven blijkt moeilijk, vooral wanneer hij ontdekt dat Nadia (Triki), zijn geliefde in Damascus, nu ook in Parijs is.

Positieve recensies


The Bureau werd vanaf het eerste seizoen goed ontvangen. Het kreeg positieve recensies in zowel Frankrijk als andere landen. Het Franse nieuwsmagazine Le Nouvel Observateur vergeleek de serie zelfs met Mad Men en prees het voor "het met flair in scène zetten van die uitzonderlijke routine en het tot leven brengen van een overtuigend team van helden."Het tweede seizoen werd universeel geprezen en wordt door sommigen zelfs beschouwd als de beste televisieserie die ooit in Frankrijk is geproduceerd. Het derde en vierde seizoen hebben verdere lof ontvangen met complimenten voor het acteerwerk, de tempo, het plot en de realiteit van de serie.

8,7 op 10


Op IMDb heeft The Bureau dan ook een mooie score van 8,7 op 10. Het staat 176ste in hun lijst van best gewaardeerde televisieseries. Zelfs de echte Franse geheime dienst prees de serie om haar realisme.Er wordt nu gewerkt aan een Amerikaanse versie van The Bureau met George Clooney die het zal produceren en regisseren. De productie begon in 2023 en de serie heeft op dit moment de titel The Department. Voorlopig is er niet veel informatie over de serie. Zo is er nog geen scenarioschrijver aangekondigd, noch enige ster. Maar volgens Variety is er wel een acteur benaderd. En dat is Michael Fassbender. Hij zou in onderhandeling zijn om de ster van The Department te worden.

Kijken?


In afwachting op de Amerikaanse remake van The Bureau, die nu al vergeleken wordt met Homeland, kan je de Franse serie bekijken op myLum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Le Bureau des Légendes... Ja, gaaf!

 • Mee eens!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Niet mee eens / Niet gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen