search
'House of the Dragon': na positief bericht valt een nieuw besluit over de fantasyserie
Series / Nieuws

'House of the Dragon': na positief bericht valt een nieuw besluit over de fantasyserie

Showrunner Ryan Condal doet een en ander uit de doeken in een interview met MovieZine.

Jonatan Blomberg is een tv-criticus, werkzaam voor het Zweedse portaal MovieZine. Naar aanleiding van de perspremière van het tweede seizoen van House of the Dragon in Parijs, heeft Blomberg een interview gehad met de showrunner.

Condal deed hierin de mededeling dat hij samen met het schrijversteam besloten heeft hoe de serie gaat eindigen. De makers zullen trouw blijven aan 'Vuur & Bloed' van George R.R. Martin, maar hebben ook een manier gevonden om het publiek te verrassen.

Officiële einde


Dit is natuurlijk een prima bericht, helemaal wanneer je het beroerde einde van Game of Thrones in gedachten houdt. Condal sprak met Blomberg over de zaken die je nu eenmaal moet afwegen bij een boekverfilming.

Condal: "Jazeker, we weten hoe het gaat eindigen. We weten waar het doek gaat vallen voor een specifieke periode in de geschiedenis van de Targaryens. Na de Dans der Draken duurt het nog zo'n 120 tot 150 jaar voordat Robert Baratheon de laatste Targaryen-koning van de troon stoot. Dat is natuurlijk het officiële einde van hun dynastie".

Onverwacht


Het schrijversteam is vastbesloten om eer te doen aan Martins werk, maar moet nu eenmaal rekening houden met het feit dat het hier om een ander medium gaat. "Het bronmateriaal staat absoluut voorop, daarnaast moet je ook een bevredigend einde voor de kijkers creëren. We streven dus ook naar een onverwacht en verrassend einde van de serie. Het geweldige van een boek als 'Vuur & Bloed' is dat het zoveel materiaal biedt. Na mij kan er met gemak een verhaal verteld worden over de tijd voor, of juist na, de Dans der Draken," besluit Condal.Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 16 juni van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Het einde voor House of the Dragon misschien al in zicht?

 • Balen

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Liever iets korter, dan te lang!

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen