search
Een mooie 8,7 op de IMDb: deze scifi-mysterieserie is "zo goed als iedereen zegt"
Series / Specials

Een mooie 8,7 op de IMDb: deze scifi-mysterieserie is "zo goed als iedereen zegt"

In 'Severance' ontdekt een medewerker dat het bedrijf waarvoor hij werkt niet te vertrouwen is.

Als je fan bent van series die je hersenen laten kraken en je hele wereldbeeld veranderen, dan hebben we een goede aanrader voor je. De psychologische scifi-thriller Severance op Apple TV+ scoort waanzinnig goed.

Severance is een Amerikaanse scifi-thriller, gemaakt door Dan Erickson, Ben Stiller en Aoife McArdle. Het eerste seizoen ging in 2022 in première op Apple TV+. In april van dat jaar werd ook een tweede seizoen bevestigd.

Gescheiden herinneringen


De serie gaat over het biotechnologiebedrijf Lumon Industries, waar een medische ingreep is geproduceerd waarbij de herinneringen van hun medewerkers gebonden zijn aan de plek waar ze zich bevinden.

Als een medewerker op de werkvloer is, kan deze zich niets herinneren van de wereld daarbuiten. En als ze buiten werk zijn, kunnen ze zich niks van hun werkleven herinneren. Hierdoor ontwikkelen zich dus twee persoonlijkheden in één persoon.

Complotten en geheimen


Het plot volgt medewerker Mark S. (Adam Scott), die ermee instemt om mee te doen aan dit zogenaamde severance programma. Langzaam ontdekt hij echter een web aan complotten dat Lumon voor de werknemers geheim houdt.Volgens een van de recensies op IMDb is de serie "net zo goed als iedereen zegt". Een andere gebruiker vergelijkt het gevoel dat je hebt na het kijken van de serie met films als The Truman Show en Sixth Sense.

Hoge score


Severance scoort dan ook geweldig op de IMDb. Als cijfer krijgt de serie een 8,7/10, gebaseerd op 208.000 reviews. De serie ontving bovendien maar liefst 14 Emmy-nominaties, waaronder voor Outstanding Drama Series.

De releasedatum van seizoen 2 is nog niet bekend. Bekijk Severance op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Severance: een goede kijktip?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee/Niet gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen