search
Mysterieserie met een 9,0 op de IMDb: hoge score, merkwaardige misdaadserie
Series / Specials

Mysterieserie met een 9,0 op de IMDb: hoge score, merkwaardige misdaadserie

De vreemde thrillerserie 'Persona' krijgt een geweldige score op de IMDb.

Veel buitenlandse series blijven onbekend in Nederland, ondanks dat de kwaliteit erg hoog is. Een voorbeeld daarvan is de mysterieuze Turkse serie Persona, met een extreem hoge score op de IMDb.

Persona, originele titel Şahsiyet, is een Turkse serie. Het eerste seizoen werd in 2018 uitgezonden op de Turkse tv. In 2023 verscheen het tweede seizoen. In totaal zijn er nu 22 afleveringen gemaakt.

Alzheimer


De serie gaat over Agâh, een 65-jarige gepensioneerde griffier van wie de echtgenoot recentelijk is overleden. Hij woont in een oud gebouw in Beyoğlu. Op een dag ontdekt hij dat zijn kat is gestorven omdat hij is vergeten om hem eten te geven. Vervolgens wordt Agâh gediagnosticeerd met Alzheimer.

Hij heeft in eerste instantie veel moeite met de diagnose, maar komt er langzamerhand achter dat deze ook voordelen met zich meebrengt: hij kan de moord plegen die hij al jaren aan het plannen is, en deze meteen weer vergeten.

Geweldige score


Ondertussen volgen we ook Nevra Elmas, een jonge en idealistische politieagent. Ze is de enige vrouw op de afdeling en heeft dagelijks te maken met seksisme. Wanneer haar pad kruist met dat van Agâh, verandert haar leven voorgoed.Persona is dan wel niet zo bekend in Nederland, maar als we IMDb-gebruikers mogen geloven is deze absoluut het kijken waard. Op die site krijgt de serie namelijk maar liefst een 9/10, gebaseerd op 48.000 reviews.

Slecht nieuws


De serie wordt op de IMDb zelfs zo gewaardeerd dat deze in de top 250 van beste series ooit staat. Daar staat Persona op nummer 44.

Er is alleen wel slecht nieuws: Persona is momenteel nergens te streamen. Zelfs op dvd is de serie online niet te vinden. We hopen dus maar dat hij snel door een streamingdienst wordt opgepikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij deze serie Persona op Netflix gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen