search
Tv-serie op Dvd: Witse
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Witse

Complete uitgave van de succesvolle Vlaamse politieserie die afsloot met een geflopte speelfilm.

Bedenkers: Ward Hulselmans | Cast: Hubert Damen (Commissaris Witse), Daan Hugaert (Inspecteur Romain Van Deun), Mark Stroobants (Inspecteur Rudy Dams), Dirk Tuypens (Hoofdcommissaris Peter Wytinckx), Inge Paulussen (Sam Deconinck), Viv Van Dingenen (Tine Smets), Wouter Hendrickx (Dimitri Tersago), Tine van den Brande (Ilse Van de Casteele), e.a. | Uitzending serie: 2004 - 2012, 2014 (film) | Tv-zenders: Eén | NPO 1

De Vlaamse politieserie Witse - in Nederland ook bekend onder de titel Commissaris Witse - mag zich rekenen tot de populairste en best bekeken tv-series in de Belgische geschiedenis. Van de kleine 11 miljoen inwoners keken gemiddeld circa 1,6 miljoen fans naar de VRT-productie, met Hubert Damen in de titelrol. Na negen seizoenen en 117 afleveringen kwam in 2012 een einde aan het succes.

De fans mochten zich in 2014 overigens ook nog - enigszins - gelukkig prijzen met een definitief sluitstuk, in de vorm van een speelfilm. Uitgever Bridge Entertainment trakteerde de liefhebber recent op een complete box met alle negen seizoenen verdeeld over 36 discs. Ook de mager ontvangen en opvallend genoeg geflopte film W. - Witse de Film is opgenomen in de box.

Synopsis
De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen. Met soms grotere persoonlijke gevolgen dan gedacht.



Dvd: Witse - De Complete Collectie | Aantal discs 37 x Dvd | Afleveringen: 117 x 45 - 65 minuten, 90 minuten (film) | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Vlaams Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | Extra's: Interviews (film) | EAN: 8711983964198 | Release: december 2015 | Met dank aan: Bridge Entertainment

De 37 schijven van deze Dvd-uitgave van alle seizoenen en de film van Witse zitten vastgeklikt in twee bijzonder dikke Dvd-keepcases, vol schijven. De boxen zitten in een vergelijkbare stevige sleeve gestoken. Ondanks dat het een zeer complete uitgave is, geeft Bridge Entertainment geen overzicht van de afzonderlijke afleveringen en de locatie op de vele schijven.

De beeldkwaliteit van de eerste seizoenen is duidelijk magerder dan de latere seizoenen, en zeker de film. Het beeld lijkt niet voor de uitgave te zijn gerestaureerd en het lijkt wel op een soort kopie van de tv-uitzending. Later in de serie wordt het gelukkig beter. Het is ook opvallend hoe de serie zich in kwaliteit heeft ontwikkeld. Het niveau van de eerste afleveringen is zeer mager, zeker op het technische vlak. Het geluid wordt afgeleverd door een weinig indrukwekkende surround audiotrack. Hierbij opnieuw de opmerking dat de film meer heeft te bieden op dit punt.

Extra's
Bij de afzonderlijke seizoenen is geen bonusmateriaal ontdekt. De schijf van de film W. - Witse de Film heeft wel een extra, namelijk een korte video met interviews met cast & crew. Veel langer dan 5 minuten duurt dit overigens niet en daarmee is het ook te beperkt om voldoende achtergrond info te geven.

Al met al is dit dus vooral een uitgave voor de fans van de serie, eentje die waarschijnlijk niet zo snel op bijvoorbeeld Netflix terug te vinden zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen