search
Popcorn Time: Dé grootste concurrent van Netflix?
Series / Nieuws

Popcorn Time: Dé grootste concurrent van Netflix?

Popcorn Time is een videostreamingdienst die het torrent netwerk gebruikt voor de allernieuwste films en series. Hierdoor hoef je de films niet meer te downloaden alvorens je de film bekijkt.

Netflix is een razend populaire dienst in Nederland. Recent maakte de dienst, die in de Verenigde Staten werd opgezet, bekend dat meer dan één miljoen mensen in Nederland films en series kijken via Netflix. Een abonnement bij Netflix kost zo'n €8,- per maand, een schijntje voor de grote hoeveelheid films en series die je in hoge kwaliteit daar voor terug krijgt. Bovendien kun je de films en series niet alleen kijken op je (smart) tv, maar ook op je computer, laptop, smartphone of tablet. Het merendeel van de gebruikers die gebruik maken van het 30-dagen-durende proefabonnement, blijven Netflix daarna ook permanent gebruiken.


De laatste maanden is Nederland echter in de ban van een andere dienst, genaamd Popcorn Time. In tegenstelling tot Netflix is Popcorn Time volledig gratis te gebruiken, en hoef je dus geen eenmalige- of maandelijkse bijdrage te leveren. Bovendien kun je ook bij deze dienst bijna alle nieuwe series en films bekijken, zelfs films die nog maar net uit de bioscoop zijn of zelfs nog in de bioscoop draaien! Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar is dit ook zo?

Popcorn Time is een videostreamingdienst die het torrent netwerk gebruikt voor de allernieuwste films en series. Hierdoor hoef je de films niet meer te downloaden alvorens je de film bekijkt. Je kunt een film namelijk direct aanklikken, en eventueel met Nederlandse ondertiteling direct bekijken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het torrent-netwerk. Wanneer je een film aanklikt, begin je terwijl je naar de video kijkt al met downloaden. Vrij snel begin je zonder dat je het door hebt, ook met het uploaden van het beeldmateriaal naar andere Popcorn Time gebruikers.

Er zit echter een grote keerzijde aan Popcorn Time; officieel is het een illegale dienst. Het downloaden en uploaden van auteursrechtelijk materiaal is strafbaar in Nederland, en je riskeert dan ook een boete. Volgens Popcorn Time hoef je je geen zorgen te maken; zij hebben een VPN cliënt ingebouwd wat betekent dat jouw ip-adres volledig wordt afgeschermd voor derden. Hierdoor kun je de dienst geheel anoniem gebruiken, en ben je als gebruiker niet te straffen. De vraag is echter, hoe lang blijft dit nog goed gaan? En hoe lang blijft Popcorn Time nog bestaan?

Popcorn Time of Netlix?

Eén ding is zeker; op dit moment kun je nog volop gebruik maken van de dienst, maar echte filmliefhebbers die een paar euro per maand over hebben voor een geweldige service kunnen beter voor Netflix kiezen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen