Tv-serie op Blu-Ray: Mad Men (seizoen 7)

Tv-serie op Blu-Ray: Mad Men (seizoen 7)

Het laatste seizoen over Don Draper.

Bram de Groot, 24 januari 2016 om 13:00

Schrijvers: Matthew Weiner | Cast: Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), January Jones (Betty Draper), Christina Hendricks (Joan Harris), Aaron Staton (Ken Cosgrove), Rich Sommer (Harry Crane), e.a. | Uitzending serie: 2007-2015 | Tv-zenders: AMC | VARA
In 2007 werd de serie Mad Men met veel bombarie gelanceerd op de zender AMC. Sindsdien verschenen er nog zes seizoenen en onlangs werd er een punt gezet achter de reeks. Het zevende seizoen werd namelijk opgesplitst in de twee delen "The Beginning" en "The End of an Era", met allebei zeven afleveringen. Het sluitstuk wist echter minder aandacht te creëren dan de aftrap.

De serie met Jon Hamm in de belangrijkste rol wist de aandacht van de liefhebbers zeker vast te houden en het slotstuk leverde Hamm in 2015 eindelijk een Emmy Award op, nadat hij er al vele malen voor was genomineerd. Ook ontving hij recent zijn tweede Golden Globe. Een teken van de liefde die er wereldwijd is voor de serie Man Men (IMDb = 8,7). Onlangs verscheen het complete laatste seizoen (RT = 87%) op Blu-ray.

Seizoen 7
Er staan grote veranderingen op stapel voor de medewerkers van Sterling Cooper & Partners, het prestigieuze reclamebureau in New York. Het leven van Don Draper is een puinhoop. Hij is door zijn partners op non-actief gesteld en zijn huwelijk met Megan dreigt op de klippen te lopen. Ondertussen woedt er een felle machtsstrijd binnen het reclamebureau. Terwijl de jaren zestig tegen het einde lopen en een nieuw tijdperk aanbreekt, probeert Don Draper zichzelf nog eenmaal opnieuw uit te vinden.


Blu-Ray: Mad Men - Seizoen 7 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 14 x ca. 47 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.77 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Gay Rights – part 1 & 2 | The Trial of the Chicago Eight – part 1 & 2 | Unmarried Professional Woman | Generation Boom | The Best Things in Life are Free | EAN: 8715664117354 | Release: december 2015 | Met dank aan: Dutch Filmworks

De drie schijven van deze Blu-Ray uitgave van het zevende seizoen van Mad Men zitten verpakt in een iets dikkere Blu-Ray keepcase. Op de achterkant van de hoes staan de titels van de afleveringen (per disc) en een opsomming van de extra's. Via de schijven wordt duidelijk dat het bonusmateriaal op de derde disc staat. Prima opgelost, aangezien er in de hoes geen aanvullende info terug te vinden is.

Het valt op dat DFW ervoor heeft gekozen om op de schijven met de afleveringen maar liefst zeven episodes te zetten. Dit is iets dat niet vaak voorkomt, aangezien er normaal gesproken bij een serie circa 3 tot 5 afleveringen op een schijf worden geperst. De grote vraag: wat doet dit met de beeldkwaliteit? Eerlijk gezegd niet veel goeds. Ondanks dat de kleuren redelijk goed ogen en de scherpte ogenschijnlijk beter is dan een gemiddelde Dvd-uitgave, is het beeld zeer donker. Met een serie met veel pakken en wat warmere omgevingen, vallen de details weg in de donkere delen van het beeld. Jammer. Daarbij is er een onnodige laag ruis waarneembaar die de beeldkwaliteit geen goed doet. Ook jammer. Ondanks dat de serie een beetje als een nachtkaars is uitgegaan, verdiende deze uitgave wel een betere beeldkwaliteit.

Verzorgde extra's
Waar Dutch FilmWorks niet in teleurstelt is het bonusmateriaal. De derde schijf is volledig gevuld met (niet ondertitelde) extra's. Er zijn twee uitgebreide documentaires te bekijken welke zijn opgesplitst in twee delen. In 'Gay Power Part 1 & 2' wordt er gekeken naar de rechten van homoseksuele mannen en vrouwen in de periode voor en tijdens de periode waarin Mad Men zich afspeelt. 'The Trial of the Chicago 8: Part 1 & 2' bekijken hoe de maatschappij zich ontwikkelde, zowel politiek als onder de bevolking.

In het half uur durende 'Unmarried Professional Woman' wordt er stilgestaan bij de - zoals de titel al zegt - de vrijgezelle vrouwen in de serie. In het tevens uitgebreide 'Generation Boom' wordt er gekeken naar de zogenaamde Baby boomers, de mensen die zijn geboren tussen 1946 en 1964. 'The Best Things in Life are Free' focust zich op het personage Bertram Cooper van Robert Morse.

Mad Men definitief afgerond
Op 17 mei 2015 werd de laatste aflevering van Mad Men uitgezonden. Met een mooie 3,3 miljoen kijkers was het één van de best bekeken aflevering ooit. De liefhebber van de serie heeft uiteraard altijd nog de mogelijkheid om de seizoenen terug te kijken via Netflix, waarop het zevende seizoen waarschijnlijk snel zal verschijnen. Hieronder een video met de 'Top 10 meest memorabele scènes uit de serie':


Lees meer over: blu ray, tv, dvd, seizoen 6, mad men, amc, don draper, jon hamm, peggy olsen, betty, joan harris, elisabeth moss, january jones, recensie, box, bluray

Informatie over de serie: Mad Men

Populair nieuws