DVD-recensie: Treme seizoen 4

DVD-recensie: Treme seizoen 4

Een degelijke uitgave met weinig extra's.

Jim Pedd, 5 maart 2014 om 16:19

Bedenker: Eric Overmyer, David Simon | Cast: Khandi Alexander (LaDonna Batiste-Williams), Rob Brown (Delmond Lambreaux), Kim Dickens (Janette Desautel), Melissa Leo (Toni Bernette), Lucia Micarelli (Annie), Clarke Peters (Albert Lambreaux), Wendell Pierce (Antoine Batiste), Steve Zahn (Davis McAlary | Jaar: 2010 – heden | Tv-release: HBO
Na vier seizoenen en 36 afleveringen kwam er een einde aan de HBO-serie Treme. De show werd bedacht door David Simon en Eric Overmyer, die beiden eerder werkten aan The Wire. De serie werd zowel door critici als het publiek geroemd, vooral om zijn eerlijke weergave van de stad New Orleans.

Treme begint in 2005, en speelt zich enkele maanden nadat New Orleans slachtoffer is geworden van de allesverwoestende orkaan Katrina af. De schade is enorm, niet alleen materieel maar ook emotioneel. De inwoners van de stad proberen elk op hun eigen manier daarmee om te gaan, en de draad weer op te pakken.

Seizoen 4
New Orelans, 38 maanden later. De muzikanten van de stad, de koks, de Mardi Gras indianen, en anderen blijven hun levens heropbouwen na de orkaan Katrina. Maar de belofte van herstel – versterkt door de historische verkiezing van een nieuwe president – wordt getemperd door een afzwakkende economie, corruptie door de politie en het voortdurende spook van geweld en misdaden. In deze laatste vijf afleveringen van Treme streven de hoofdpersonages van New Orleans ernaar om hun eigen erfenis op te bouwen in de meest iconische Amerikaanse stad.


DVD: Treme seizoen 4 | Duur: 60 min. / 5 afleveringen | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Dolby Digital 5.1 | Discs: 2 x DVD | EAN: 5051888168844 | Extra’s: audiocommentaar| Met dank aan: HBO

Het recensie-exemplaar van Treme seizoen vier bestaat uit een slipcase met daarin een DVD-hoes. Zoals we gewend zijn is het uiterlijk van de slipcase en de hoes precies hetzelfde. In de hoes tref je twee Dvd’s aan, met op de eerste disc drie afleveringen en op de tweede disc de laatste twee afleveringen. In de hoes vind je de titel van de vijf afleveringen, door wie ze geschreven zijn en de regisseurs.

Treme seizoen vier is een vrij standaard uitgave met prima beeld en geluid. De kwaliteit overstijgt de verwachtingen niet, waarschijnlijk had een Blu-ray uitgave mooier beeld geleverd. Toch levert HBO het maximale wat je mag verwachten van een DVD-uitgave. Qua extra’s is het echter wat mager: de afleveringen gaan gepaard met twee audiocommentaren, van David Simons en Eric Overmyer en de belangrijkste castleden.

Heel uitgebreid is deze seizoensbox dus niet, maar het is al met al een degelijke doos. Als je fan bent van de serie, of gewoon van HBO, kan deze niet missen in je collectie.

Lees meer over: dvd, recensie, treme, hbo

Informatie over de serie: Treme

Populair nieuws