search
Serie op Dvd: Saving Hope (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Serie op Dvd: Saving Hope (seizoen 2)

Basic uitgave voor het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama, van de makers van Rookie Blue.

Bedenkers: Malcolm MacRury | Morwyn Brebner | Cast: Erica Durance (Alex Reid), Michael Shanks (Charles "Charlie" Harris), Daniel Gillies (Joel Goran), Huse Madhavji (Shahir Hamza), Maggie Lin (Maggie Lin), Gavin Murphy (Gavin Murphy) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: CTV

In 2011 werd de pilot voor het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama Saving Hope opgenomen. Uiteindelijk pakte de Canadese zender CTV de serie, bedacht door Malcolm MacRury (Republic of Doyle) en Morwyn Brebner (Rookie Blue), op en ondertussen is alweer het vierde seizoen afgerond.

De serie (IMDb = 7,5) weet verhoudingsgewijs redelijk wat kijkers te trekken én te behouden. De grotere Amerikaanse zender NBC zendt de serie ook uit. De Nederlandse Tv is (nog) niet bereikt, al brengt Entertainment One de verschillende seizoenen vrij rap achter elkaar naar het schap. Onlangs verscheen seizoen 2 van Saving Hope.

Synopsis
Dr. Charlie Harris ontwaakt uit zijn coma en eindelijk weer herenigd met zijn verloofde Dr. Alex Reid. Hij is nog steeds gevoelig voor bovennatuurlijke krachten, maar is vastbesloten om de strijd aan te gaan en de band met het hiernamaals te verbreken. Zijn grote geheim zet namelijk zijn leven en zijn relatie met Alex op het spel. Tegelijkertijd, in de Hope Zion Hospital, zijn de doktoren, waaronder ook de nieuwe personeelschef Joel Goran, druk bezig met het oplossen van medische mysteries en het uitvoeren van heldhaftige operaties.



Uitgave: Saving Hope - Seizoen 2 | Aantal discs 5 x Dvd | Afleveringen: 18 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Cast interviews | Last Call Webisodes | EAN: 8713045245696 | Release: Februari 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De vijf schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Saving Hope zitten vastgeklikt op één drukknop van de standaard Dvd-keepcase, waaromheen een vergelijkbare insteekhoes zit. In de keepcase is geen info te vinden over (de locatie van) de achttien afleveringen en het bonusmateriaal. Ook de schijven bieden geen uitkomst.

De beeldkwaliteit van de serie is redelijk netjes voor een Dvd-uitgave. De kleuren zijn natuurlijk en passen goed bij het type serie. Er ligt wel een laag ruis over het beeld en dit had zeker iets beter gekund. Verder is de scherpte prima en de donkere scènes behouden redelijk de details. Het geluid beperkt zich veelal tot de dialoog. Op dit punt een gemiddelde schijf voor een gemiddelde productie.

Paar extraatjes
Op de laatste schijf staan de twaalf webisodes die op de website van de zender CTV te zien zijn. Het zijn korte stukjes, allemaal in een kroeg en met verschillende personages. Erg aardig gedaan voor de fans. Vervolgens zijn er korte interviews te zien met vier van de acteurs, namelijk Erica Durance, Daniel Gillies, Michael Shanks en Wendy Crewson. Het bonusmateriaal is niet ondertiteld.

Seizoen 3 binnenkort op Dvd; seizoen 4 al afgerond
In maart stuurt Entertainment One ook het derde seizoen van Saving Hope het schap in. Dit seizoen werd verleden jaar februari al afgerond door de zender CTV. Het vierde seizoen startte op 24 september 2015 en is verleden week afgerond. Een vijfde seizoen met opnieuw 18 afleveringen is reeds door CTV aangekondigd. Hieronder de teasers voor seizoen 3 en 4:



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen